2024.03.29, Péntek
Már belső szakipari munkák is folynak a 10. kerületi társasház építésén

Már belső szakipari munkák is folynak a 10. kerületi társasház építésén

magyarepitok.hu

2022.08.28. 14:00 - Kalácska-Nagy Nóra

Az Épszerk-Pannónia Invest Kft. szakemberei a 6. emeleti szerkezeteken dolgoznak, továbbá falazási munkákat végeznek.

Hirdetés

A X. kerületi Somfa utca 5/a házszám alatt épül egy 144 lakásos lakóház, amelyről fél évvel ezelőtt számolt be lapunk. A társasház a Somfa Liget Lakópark VII. ütemeként valósul meg, a lakások értékesítése már megkezdődött. A projekt beruházója az OTP Ingatlan Zrt., míg a generálkivitelezési munkákat az Épszerk-Pannónia Invest Kft. (ÉPI) végzi el.

Cikkünkben összefoglaljuk, milyen jelentősebb változások mentek végbe az elmúlt hónapokban, vagyis hogyan áll a kivitelezés.

A szerkezetépítési munkák szeptember közepére elkészülnek

Nagy Imre, az ÉPI létesítmény-főmérnöke lapunk érdeklődésére kifejtette, fél évvel ezelőtti találkozásunkkor még az alaplemez készült, azóta a szerkezetépítési munkák mintegy 95%-ban megvalósultak.

„Az ötödik emelet feletti födémet augusztus első hetében bebetonoztuk, jelenleg a 6. emeleti szerkezetek készülnek. Az épület körüli földvisszatöltés nagyrészt megtörtént, a víztelenítést az 1. emelet elkészítése után leállítottuk. Továbbá elkezdtük a már nem használt zsaluanyagok elszállítását, illetve a betonkozmetikai munkákat. A szerkezetépítési munkák az előzetes ütemtervnek megfelelően szeptember közepére elkészülnek.”

Ami a jelenlegi feladatokat illeti, már a generálkivitelezési munkák is folynak. A falazási munkák a földszinten és az 1. emeleten elkészültek, illetve a kőműves szakemberek a 2. és a 3. emeleten falaznak. A pinceszinten lévő teremgarázsban és a földszinten elkezdődtek a gépész és elektromos alapszerelések. Ezenkívül folyik a lábazatszigetelés, a telken belüli közműhálózat kiépítése, továbbá augusztus második felében készül a garázs fölötti zöldtető lejtbetonozása.

Így védekeznek az alapanyag drágulások ellen

Augusztus végén elkezdődhet a földszinten a műanyag nyílászárók beépítése az elektromos és gépész alapszereléseket követően. Ezt követik az aljzatbetonozási, majd a vakolási munkák.

A létesítmény-főmérnök kitért az építkezést övező nehézségekre is: „A nagyarányú alapanyag drágulások miatt igyekszünk beszerezni és tárolni minél több anyagot. Így a befejező munkákhoz szükséges anyagok egy jelentős részét már megvásároltuk vagy lefoglaltuk. A projekt beruházójával, az OTP Ingatlan Zrt.-vel közösen dolgozunk azon, hogy a kedvezőtlen külső körülmények ellenére a kivitelezés zökkenőmentesen, határidőre elkészüljön.”

Galéria

Mi épül?Épszerk-Pannónia Invest Kft.OTP Ingatlan Zrt.Budapesttársasházaklakópark

Hírlevél

Hirdetés