2024.07.20, Szombat
Lezárult a Millenáris bővítésének első szakasza
Fotó: Buza Márton - WHB

Lezárult a Millenáris bővítésének első szakasza

magyarepitok.hu

2019.10.17. 09:09 - Gyöngyösi Klaudia

A Margit körúton impozáns felszíni park jött létre és mélygarázs is épül a West Hungária Bau Kft. és a Garage Ingatlanfejlesztő Kft. megbízásából, melynek munkálataiban az Épszerk-Pannónia Invest Kft. is részt vesz.

Hirdetés

Lezárult a Millenáris Széllkapu beruházás első szakasza a Táncszínház melletti új parkrész megnyitásával, és ezzel egyidőben befejeződött a „régi” Millenáris Park teljes revitalizációja is. A munkálatokban a WHB Kft. és a Garage Ingatlanfejlesztő Kft. megbízásából az Épszerk-Pannónia Invest Kft. is közreműködik.

A projekt keretein belül elkészült a Fény utca felszín alatti átvezetésétől a Nemzeti Táncszínházig húzódó terület parkosítása, amelynek keretében mintegy 60 új fát telepítettek, 1300 négyzetméteren cserjéket és évelő növényeket ültettek, és 1100 négyzetméterrel nőtt a gyeppel borított terület is.

Fotó: Millenáris Szélkapu Kft.

Az új parkot és a játszóteret már megnyitották a lakók előtt

Megnyílt egy korszerű, több korcsoport igényeit kiszolgáló játszótér-együttes is.

A különböző nehézségi fokozatú részekből álló, mozgáskoordinációt fejlesztő akadálypálya rendszert az 5-14 éves korosztály számára tervezték. A parkot és az új játszóteret már egy hete birtokba vehették a környék lakói.

A kényelmességet és a biztonságot figyelembe véve:

  • padokat és ülőtámfalakat alakítottak ki,
  • elkészült a Kis Rókus utca parkkal határos új járdája,
  • továbbá a Kis Rókus utca Margit körútba torkolló mintegy 100 méter hosszú szakaszán az úttest új burkolatot is kapott,
  • valamint a korábban sötétedő napok miatt külön világítást építettek ki, a nagyobb biztonság érdekében.

 

Befejeződött a régi Millenáris Park teljes revitalizációja is

Az utcabútorokat és a térköveket mindenhol esztétikusabbra és tartósabbra cserélték. A tó új gépészetet kapott, továbbá a gyep és a park teljes növényzete is megújult. A Nemzeti Táncszínház közvetlen környezetének parkosítása is elkészült, új teherportával és parkolóval. 

Teljes gépészeti és energetikai felújításon esett át ezen túl a Millenáris legnagyobb befogadóképességű rendezvénycsarnoka, a B épület - az 1911-ben megnyílt egykori Nagyszerelde. Valamint a padlóburkolatot és a kiszolgáló helyiségeket is korszerűsítették.

Mi épül?WEST HUNGÁRIA BAU Kft.Épszerk-Pannónia Invest Kft.MillenárisBudapest

Hírlevél

Hirdetés