2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Új építőipari oktatási épületeket kapott a pécsi egyetem
Fotók: magyarnemzet.hu

Új építőipari oktatási épületeket kapott a pécsi egyetem

magyarepitok.hu, kozbeszerzes.hu

2019.10.09. 10:51 - Szabó Ákos

A Strabag munkájával felépített csarnokokban műszaki és gépész képesítések megszerzésén is dolgoznak majd a hallgatók.

Hirdetés

Átadták a napokban a Pécsi Tudományegyetem (PTE) legújabb fejlesztését: a Strabag Építő Zrt. kivitelezésében felépült két, összességében csaknem 1500 négyzetméteres acélszerkezetű csarnok.

A több mint egymilliárd forintból megvalósult beruházás befejeztével magas színvonalú felsőoktatási környezet áll rendelkezésre a műszaki és gépész képesítések fejlesztéséhez. A kormány az elmúlt időszakban többször kifejezte, hogy támogatja az építőipari képzések fejlesztését, legutóbb a KÉSZ Zrt. új kecskeméti tanműhelyének átadóján számoltunk be a törekvésről.

 

Miseta Attila, a PTE rektora elmondta: a Modern városok program keretében megvalósuló beruházásokkal komoly fejlődést érhet el az intézmény. Közölte: korunkban gyors a technológiai fejlődés, ezért

ma Magyarországon mind infrastrukturális, mind hozzáállásbeli előrelépésekre is szükség van.

Mérnöki mikrocampus is működik Pécsett

 

 

Az egyetem műszaki és informatikai kara 2500 hallgatót képez, ötödük külföldi, az új építész- és gépészműhelycsarnokokat ők is használják majd. A létesítményekben egyrészt ipari gyártást is modellező mérnöki mikrocampus, másrészt a kísérletező, nagy teret igénylő, kifejezetten a közösségi oktatást kívánó szakok, szakcsoportok működnek.

Mi épül?StrabagPécsPécsi Tudományegyetemoktatási beruházásKÉSZ Csoport

Hírlevél

Hirdetés