2024.03.29, Péntek
Egykori katonai bázis helyén hoznak létre ipari parkot Somogyban
Illusztráció

Egykori katonai bázis helyén hoznak létre ipari parkot Somogyban

MTI

2019.11.26. 14:35 - Almási Krisztina

A fejlesztés keretében egy 36 hektáros területen alakítják ki a vállalkozások új otthonát, emellett pedig egy másik ipari parkot is átadnak hamarosan a városban.

Hirdetés

Új ipari park alapkövét tették le Kaposváron, a mintegy 36 hektáros terület 2020 tavaszára válik alkalmassá vállalkozások fogadására. Az önkormányzat 356 millió forintot költ az ipari tevékenységhez szükséges infrastruktúrára az egykori katonai bázis területén. A beruházás részeként közműveket, utakat és járdákat is építenek, valamint biztosítják a közvilágítást is.

A városban egy másik, 35 hektáros ipari park is létesül állami fejlesztés keretében, a kivitelezés a végéhez közeledik. Ott működik majd az elsősorban tűzoltójárművek gyártásával és felújításával foglalkozó állami tulajdonú BM Heros Zrt. gyártóközpontja és regionális szervize.

Az új ipari parkokra Kaposvár meglévő két ipari parkjának telítettsége miatt van szükség.

Magyarország 150-200 milliárd forintból Európa legnagyobb ipari parki beruházás-sorozatába kezd, hogy a vállalkozások legkomolyabb igényeit is ki tudja elégíteni.

A 100 munkahelyet létrehozó Heros-projekttel párhuzamosan félmilliárd forintból oktatási és képzőközpontot hoznak létre, és a Kaposvári Egyetem és az Óbudai Egyetem összefogásával beindul a műszaki szakemberképzés a városban.

Mi épül?Kaposváripari park

Hírlevél

Hirdetés