2024.04.19, Péntek
Megnyitotta kapuit a felújított győri Vásárcsarnok
mti

Megnyitotta kapuit a felújított győri Vásárcsarnok

gyorplusz.hu, kisalfold.hu, magyarepitok.hu

2019.11.15. 11:29 - Almási Krisztina

A teljesen megújult vásárcsarnok épületét mintegy 2000 négyzetméterrel bővítették, kialakítottak mellette egy közel 300 férőhelyes parkolólemezt, amely egyedi Leier-termékekkel készült el.

Hirdetés

Péntek reggel megnyílt a győri Vásárcsarnok kétszintes, korszerű épülete, amelyet összesen 51 egységgel adtak át. A mintegy 4 milliárd forintos fejlesztés tavaly szeptemberben kezdődött el, a beruházás eredményeként pedig több évtizedes problémák oldódnak meg a helyszínen: a telítettség, a zsúfoltság és a parkolási gondok.

A vásárcsarnok felújítását a Fodor Kft. és FK-System Kft. konzorciuma végezte, a projekt infrastrukturális generálkivitelezője pedig a STRABAG Általános Építő Kft. volt. A térburkolati termékeket a fejlesztés során a Leier Hungária Kft. biztosította.

mti

A több mint egy éves beruházással a Vásárcsarnok épületét átalakították és felújították. A csarnokban összesen 51 üzlet kapott helyet, készült 4 darab elárusító pult, így a piactéren az őstermelők jobb körülmények között értékesíthetik portékáikat.

A projekt keretében egy korszerű gépészeti technológiával rendelkező csarnoképület jött létre, amely közvetlen kapcsolatban áll a szomszédságában felépült parkolólemezzel.

Ennek köszönhetően az ide érkező vásárlók a parkolóból közvetlenül is meg tudják majd közelíteni a vásárcsarnok területét. A parkoló közel 300 jármű befogadására alkalmas, és elektromos autók töltésére is lehetőséget ad. Az új létesítményben liftet és mozgólépcsőt is kiépítettek, és a csarnok akadálymentesítése is megtörtént.

Az áruellátás zárt rendszerben történik, a vásárlók mozgólépcsőn tudnak feljutni az emeletre. Az elrendezés logikája a régi: lent, a hosszú fém asztaloknál találjuk a termelőket, s a földszint a kereskedőké is, az emeleten vannak az üzletek.

A csarnok és a parkolólemez közötti területen megépült a Kereskedők utcája is, ami a ruha, iparcikk és szezonális termékek árusítására kijelölt terület, itt 30 stand található. A korábban a vásárcsarnok melletti faházakban üzemelő büfék az épületbe kerültek.

 

gyorplusz.hu

A fejlesztés a közeli, nagyobb zöldterületek, vagyis a Malom liget, Ady-domb (az úgynevezett MATÁV játszótér) és a Vásárcsarnok előtti tér megújítását is magába foglalta, beleértve a területek rehabilitációját, a növényzeten túl a köztéri berendezések, a kerti bútorok, az út- és térburkolatok, illetve a locsolóhálózat felújítását. A meglévő zöldterületek mellett a Hermann Ottó utcai Vásárcsarnoknál új zöldövezetet is kialakítottak.

A vásárcsarnok hétfőnként zárva tart, a hét többi napján minden reggel 6-kor nyit. Kedden, csütörtökön és szombaton 15 óráig, szerdán és pénteken 17 óráig, vasárnap pedig 11 óráig várja a vásárlókat.


Egyedi Leier-termék biztosította a burkolatok megújulását

A Leier Hungária Kft. elsősorban az infrastrukturális beruházásokhoz használt termékeivel vett részt a projekt megvalósításában. Ennek megfelelően vízelvezetési és környezetvédelmi elemeket, szegélyköveket, valamint térköveket biztosítottak a helyszínen.

Ennek eredményeként 6,5 ezer négyzetméternyi területen helyezték el az egyedi térburkolatot, és az az egységes megjelenés miatt kizárólag egyfajta terméket használtak.

A legfontosabb termék a helyszínen a Teatro-Építész Műterem Kft. berkeiben dolgozó Sándor János építész és csapata, Fodor Balázs és Sallai Krisztián által egyedileg erre a projektre tervezett, FORUM Raab terméknévvel illetett térkő, mely a FORUM térkő egy módosított változata.

fotó: Leier Hungária Kft.

Ahelyszínen összesen 14 ezer darab egyedi térburkolati elem lesz megtalálható.  A győri önkormányzat megbízásából, a Leierrel egy közös alkotómunka keretében nyert formát ez az egyedi térburkolati elem, a Leier pedig a tervek véglegesítése után elkészítette az ehhez szükséges, különleges kialakítású sablont.

Galéria

Mi épül?Leier Hungária Kft.GyőrvásárcsarnokStrabagFodor Építőipari Kft.építőipari cégekFK-System Kft.

Hírlevél

Hirdetés