2024.04.25, Csütörtök
Új központot kapott a tokaji borvidék
illusztráció: akamaihd.net

Új központot kapott a tokaji borvidék

mti, kozbeszerzes.hu, boon.hu

2019.11.15. 07:38 - Szabó Ákos

Bodrogkisfaludon építette fel a borairól híres környék új közösségi infrastrukturális központját a Penta Industry és az Euro Generál.

Hirdetés

Borászati és infrastrukturális központot adtak át a tokaji borvidéken csütörtökön. Az építkezés a Tokaji Borvidék Közösségi Infrastruktúra projektjének (KIAP) részeként valósult meg, a munkálatokat a Penta Industry Kft. és az Euro Generál Zrt. végezte el.

 

mti

A 37-es főútról leágazó bekötőút mellett felépült létesítmény szolgáltatásaival a kisebb szőlőterülettel rendelkező termelők is borkészítőkké válhatnak – mondta el korábban Kalocsai László, Tokaji Borvidék Hegyközségi Tanácsának alelnöke. A Bodrogkisfaludi logisztikai központban minden olyan eszközt be lehet a nonprofit szervezeten keresztül szerezni, amire a tokaj-hegyaljai szőlészeknek és borászoknak szüksége lehet.

 

A kistermelők jól járnak

Ezzel együtt Bodrogkisfalud egy 10 ezer hektoliter kapacitású közösségi borászattal is várja a termelőket – a KIAP keretében ilyen létesítmények Tállyán és Hercegkúton is fejlesztik a borvidék kapacitásait. Az átadón Molnár Péter, a Tokaji Borvidék Hegyközségi Tanácsának elnöke, valamint Nagy István agrárminiszter is részt vett.

Mi épül?Euro GenerálPenta Industry Kft.Tokaj

Hírlevél

Hirdetés