2024.03.19, Kedd
Befejeződtek az első felújítások a szegedi és a debreceni plázákban
Fotó: debreceninap.hu

Befejeződtek az első felújítások a szegedi és a debreceni plázákban

portfolio.hu

2019.12.10. 11:50 - Gyöngyösi Klaudia

A felújítás első ütemében a létesítmények új burkolatokkal és bútorokkal, továbbá felújított mellékhelységekkel, új szolgáltatásokkal, valamint új üzletekkel és bérlőkkel gazdagodtak.

Hirdetés

Befejeződött a szegedi és a debreceni plázák rekonstrukciójának első fázisa – derül ki a portfolio.hu cikkéből. Ahogy azt korábban megírtuk, az augusztus végén megkezdett modernizáció első ütemében mintegy egymilliárd forintból a bevásárlóközpontok belső terei újultak meg, így a létesítmények új burkolatokkal és bútorokkal, továbbá felújított mellékhelységekkel, új szolgáltatásokkal, valamint új üzletekkel és bérlőkkel várják a vásárlókat.

A befektető Indotek Group a felújítás következő szakaszát 2020-ban tervezi befejezni, ebben a fázisban az épületek a gépészeti rendszerek modernizálása mellett új homlokzatot is kapnak – derül ki a cégcsoport közleményéből.


A megújuló Szeged Pláza látványterve (Forrás: Indotek Group)

A korszerűsítés részeként a mintegy 20 ezer négyzetméter alapterületű, kétszintes Debrecen Plaza épületében kicserélték a padlóburkolat és a belső terek burkolatainak modernizálása mellett, megújult az épület alagsorában működő garázs is. A 18 ezer négyzetmétereres Szeged Plaza belső tereit szintén augusztusban kezdték megújítani.

 

A tervek szerint 2020-ban mindkét projekt elkészül

A tervek szerint jövőre folytatódnak a munkálatok, mivel az épületeket nemcsak belülről, hanem kívülről is modernizálják, ennek keretében megújul külső homlokzatuk is. A szegedi bevásárlóközpont külső felújításához szükséges kivitelezési tartalom és hatósági engedélyek is rendelkezésre állnak, így ott a munkálatok akár már a jövő év első felében elkészülhetnek. A debreceni pláza homlokzatának felújítása ennél valamivel több időt fog igénybe venni, a munkálatokat finanszírozó Indotek Group azonban 2020-ban tervezi lezárni mindkét projektet.

„Eredeti terveinkkel összhangban sikeresen lezárult a szegedi és a debreceni plázák felújításának első szakasza, így a nagyközönség az ünnepi bevásárlásokat már egy megújult környezetben, a korábbinál is szélesebb üzlet- és szolgáltatáskínálat mellett tudja lebonyolítani” - mondta el Lelkes László, az Indotek Group pláza fejlesztési igazgatója.

 „A külső felújítást követően pedig 2020 közepén két olyan épületkomplexumot kaphat vissza a vásárlóközönség, ami nemcsak a legújabb fogyasztói elvárásoknak megfelelő környezetet, hanem fiatalos hangulatot, élményközpontú szolgáltatásokat is nyújt számukra” – tette hozzá.

Az Indotek Group 2014-ben kezdte el portfóliója bővítését a kereskedelmi ingatlanok megvásárlásával, jelenleg több mint 20 bevásárlóközpont működtetnek Magyarországon. Emellett nyitottak a külföldi kiskereskedelmi ingatlanok piaca felé is egy marosvásárhelyi bevásárlóközpont felvásárlásával.

Mi épül?bevásárlóközpontépületfelújításSzegedDebrecen

Hírlevél

Hirdetés