2024.03.19, Kedd
Konténervárost épít a debreceni BMW-gyárnál a Market
A BMW külföldi gyára (pixabay.com)

Konténervárost épít a debreceni BMW-gyárnál a Market

MTI

2019.12.05. 16:29 - Almási Krisztina

A Market a földmunkák elvégzése után a felvonulási területet készíti elő a leendő gyár számára.

Hirdetés

A Market Építő Zrt. nyerte el a BMW Manufacturing Hungary Kft. által a gyárépítés során elsőként kiírt, felvonulási létesítmények megvalósítására kiírt pályázatot. A megbízás az építési konténerváros felépítéséről szól, mely egyúttal a leendő gyár generálkivitelezője számára biztosítja az organizációs terület ideiglenes víz-és szennyvíz hálózatát, valamint az építési térvilágítást, az építési energiaellátást és az aszfaltozott építési utakat is. A területen korábban a Market végezte el a nagytömegű földmunkákat és a tereprendezést is.

A beruházás keretében az építési területen 28 000 m2 aszfaltutat fektetnek le 30-60 tonnás teherbírással, továbbá 12 000 méter végleges és közel 2 500 méter ideiglenes kerítést építenek ki.

A jövőbeni generálkivitelezés napi több ezres munkagép- és dolgozói forgalmát forgóvillás beléptetés és mobilsorompók segítik majd, amiket szintén ebben a megbízásban valósít meg a cégcsoport.

A beruházáról legutóbb azzal kapcsolatban számoltunk be, hogy a tervek szerint tavasszal elkezdődhet a BMW-gyár építése, a mintegy 1 milliárd eurós beruházásban Debrecen önkormányzata a városrész északnyugati külterületén található ipari terület előkészítési munkálatait végzi. A gyár földterületi előkészületei tavaly év végén kezdődtek meg, azóta naponta körülbelül 200 teherautó és kamion fordul meg a területen.


70 %-os készültségnél tartanak a földmunkák

A korábbi projektben elvállalt nagytömegű földmunka, valamint tereprendezés, a bel- és csapadékvíz elvezető csatornák és drén rendszerek kialakítása a terveknek megfelelően, az előre felállított ütemterv szerint halad. Készültsége meghaladja a 70%-ot, naponta több mint 250 fős fizikai létszámmal és csaknem ugyanennyi munkagéppel végzi Magyarország eddigi legnagyobb egybefüggő területrendezési munkáját, illetve építkezést előkészítő feladatát a Market Csoport.

Mindkét projekt egy helyen, a Debrecen Észak-Nyugati Gazdasági Övezetben található közel 400 hektáros területen valósul meg.

Mi épül?Market Építő Zrt.DebrecenBMW-gyárüzemépítésautóipar

Hírlevél

Hirdetés