2024.04.24, Szerda
Gyümölcsfeldolgozó üzem alapkövét rakták le Kelet-Magyarországon
Illusztráció / Bernát Benjámin magyarepitok.hu

Gyümölcsfeldolgozó üzem alapkövét rakták le Kelet-Magyarországon

mti.hu

2019.12.06. 08:00 - Gyöngyösi Klaudia

Az élelmiszergyáron kívül gombafeldolgozó üzemeket és hűtőházakat is építenek majd a térségben.

Hirdetés

Élelmiszer- és táplálékkiegészítő üzemet épít a Kiskertészek Zöldség- és Gyümölcstermelői Kft. a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nagykállóban. A több mint 437 millió forint értékű, uniós támogatású beruházás alapkövét már letették a nyírségi kisvárosban.

A város ipari parkjában épülő üzem a két megyében megtermelt almán és meggy feldolgozásán kívül étrendkiegészítő termékeket, porokat és kapszulákat állít majd elő a hazai és külföldi piacra. A beruházás a tervek szerint 30-40 új munkahelyet teremt majd a városban és a térségben.

 

További fejlesztések várhatóak a jövőben

Bölcskei György, a Kiskertészek Zöldség- és Gyümölcstermelői Kft. ügyvezetője elmondta, a társaság szabolcsi és Borsod-Abaúj-Zemplén megyei, gyümölcstermesztéssel foglalkozó gazdákat tömörít. A vállalat a termeltetésen kívül hűtőházi tevékenységgel és csomagolási kapacitásokkal is rendelkezik.

Az alapkőletételen kiderült: a Vidékfejlesztési program 250 pályázója több mint 4 milliárd forint fejlesztési lehetőséget kapott Nagykállóban. A most építés alatt álló üzemen kívül gombafeldolgozó üzemeket és hűtőházakat is építenek majd a gazdák és a mezőgazdasági vállalkozások.

Mi épül?Nagykállóüzemépítésépítőipari cégek

Hírlevél

Hirdetés