2024.03.29, Péntek
Rég várt közösségi létesítmény épül Budafokon
Látványtervek: budafokteteny.hu

Rég várt közösségi létesítmény épül Budafokon

pestbuda.hu

2019.12.07. 11:30 - Gyöngyösi Klaudia

Az egykori községháza épületében kávézó is nyílik, amely kisebb rendezvényekre, filmvetítésekre is alkalmas lesz.

Hirdetés

Művészeti és helytörténeti galéria épül Budafokon – derül ki a pestbuda.hu cikkéből. A kerületi önkormányzat a Kossuth Lajos utca 24. szám alatti épület átalakításával képzőművészeti galériát és helytörténeti gyűjteményt hoz létre Budafok központjában.

Budafok-Tétény önkormányzata már jó ideje tervezte egy képzőművészeti galéria létrehozását, ami a főváros támogatásának köszönhetően most a megvalósítás fázisához jutott. A Budafokbelváros megújul elnevezésű program részeként igy a régi városházát építik át. A projekt a főváros támogatásával valósul meg. A támogatás összege 200 millió forint.

budafokteteny.hu

 

A létesítmény rendezvények lebonyolítására is alkalmas lesz

A galérián és helytörténeti gyűjteményen kívül kialakítanak továbbá egy az utcáról is megközelíthető művész kávézót. Az épület csendes belső udvarában lesz megtalálható a kávézó terasza, ami kisebb rendezvények, filmvetítések otthonául szolgálhat majd. A beruházás során akadálymentessé teszik és felújítják a teljes épülettömböt és átépítik az új bejárathoz kapcsolódó közterületet is.

Az épület átalakításával és felújításával fedett közösségi tér jön létre Budafok központjában, amely építészeti karakterével a kerület figyelemreméltó épületévé válhat. A megvalósítást 2020 első félévében tervezik.

Galéria

Mi épül?közösségi épületekBudafokmúzeum

Hírlevél

Hirdetés