2024.03.19, Kedd
Új atlétikai centrumot kapott az MTK
Illusztráció (welovebudapest.hu)

Új atlétikai centrumot kapott az MTK

MTI, magyarepitok.hu

2019.12.10. 15:12 - Almási Krisztina

A fejlesztés keretében elkészült egy közel 1900 négyzetméteres sportcsarnok, valamint a gátfutók edzésére alkalmas futófolyosó.

Hirdetés

Átadták az MTK zuglói Lantos Mihály Sportközpontjában a klub közel 1900 négyzetméteres új fedett atlétikai centrumát, amely nettó 973 millió forintból készült el a Hexamont Építő és Szolgáltató Kft. kivitelezésében. A létesítmény Budapet XIV. kerületében, a Rákospatak utca13-27. szám alatt épült meg.

A közel 1900 négyzetméteres, 54,5 x 34,6 méter hasznos alapterületű csarnokban a fedettpályás idényben a távol-, a hármas-, a magas- és a rúdugrók, a súlylökők és a gerelyhajítók sportolhatnak. A létesítmény tiszta belmagassága a gerendák alatt 9 méter. A beruházás keretében egy futófolyosó is készült, ahol a 60, a 100 méteres sík-, illetve a 100 és 110 méteres gátfutók edzhetnek.


A központ elsődleges célja az utánpótlás-nevelés

A futófolyosó Rákospatak utcával párhuzamos épülettömege egy 6 sávos, rekortán burkolatú futópályát foglal magába. Maga a futófolyosó az első emeleten helyezkedik el, a földszinti, visszahúzott homlokzatú épületrészben kialakított öltözők, edzői szobák és szertár felett.

Az ’ellebegtetett’ futófolyosó adja a sportközpont új, karakteres arculatát, míg a földszinti funkciók közvetlenül kapcsolódhatnak az edzőcsarnokhoz.

Az atlétikai edzőcsarnok a hosszoldalával csatlakozik a futófolyosóhoz – ennek teljes belső hossza 129 méter, a használat 100 méteres pályára optimalizált.

A centrum átadóünnepségén Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke úgy fogalmazott, hogy a most elkészült csarnok olyan hiánypótló létesítmény, amelyre a magyar atlétika már régóta várt.

mtk.hu

A fejlesztés elsődleges célja az atlétikai utánpótlás-nevelés és a versenysport feltételeinek magas szintű biztosítása, de szabad kapacitásai rendelkezésre állnak majd más szakosztályok és egyesületek, illetve a szabadidősport résztvevői számára is. Ennek rendszere a jelentkező igények ismeretében válik tervezhetővé, de a zuglói lakosokat is szolgálja majd. A létesítmény ezen kívül a Kölyökatlétikai Program versenyeinek lebonyolítására is alkalmas lesz.

mtk.hu

 

Mi épül?BudapestsportcsarnoksportberuházásokHexamont Építő és Szolgáltató Kft.építőipari cégek

Hírlevél

Hirdetés