2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Fontos középület kap korszerűsítést Somogy megyében
A kormányhivatal épülete (somogymegye.net)

Fontos középület kap korszerűsítést Somogy megyében

magyarepitok.hu

2020.01.06. 14:29 - Almási Krisztina

A Szabadics munkájával a Kaposváron lévő kormányhivatal többek közt korszerű hőszigetelést és teljes külső-belső festést is kap.

Hirdetés

A Somogy Megyei Kormányhivatal épületének teljes körű energetikai korszerűsítése a Szabadics Zrt. munkájával kezdődik meg több mint 1,86 milliárd forintból – derül ki a közbeszerzési adatokból.

A fejlesztés során elvégzik a homlokzatokhoz tartozó felületek teljes korszerűsítését, valamint a meglévő falszerkezetek, lábazatok hőszigetelését és vakolását. Sor kerül a meglévő függönyfalszerkezetek bontására és új, statikailag méretezett függönyfal-tartószerkezeteket és új függönyfalakat építenek be. Ehhez kapcsolódóan megvalósul a belső épületrészekben az álmennyezetek bontása, hőszigetelése és visszaépítése.

Az építészeti munkák ezeken kívül magukba foglalják a padló- és falburkolatok pótlását és javítását, a bádogos szerkezetek teljes cseréjét, illetve a homlokzati függönyfalakban lévő nyílászárókat is lecserélik műanyag és alu profilú nyílászárókra.

Az épület teljes külső és belső festésen esik át, továbbá sor kerül a meglévő csapadékvízszigetelések és hőszigetelések bontására, és ezzel együtt új hő- és csapadékvízszigetelések készítésére.


A fűtési rendszer is korszerűbbé válik

A beruházás keretében elvégzik a létesítmény elektromos fogadó- és elosztberendezésinek, teljes világítási rendszerének, a tartalékvilágítás és biztonsági világítás rendszerének korszerűsítését is. A teljes fűtési és hűtési rendszert modernizálják a meglévő csőhálózat korszerűsítésével együtt, gázfűtésről távhőre történő átállással, a meglévő fan-colil rendszer teljes korszerűsítésével, illetve új napkollektor rendszer integrálással. A meglévő napelemes rendszer bontásra kerül, a korszerűsítést követően visszaépítik, illetve új rendszerrel is bővítik a napelemes rendszert.

A kormányhivatal épülete még az 1970-es években épült, és mára az energetikai rendszere erősen elavulttá vált, ezért szükségszerűvé vált a korszerűsítés.

Mi épül?Szabadics Zrt.Kaposvárenergetikai beruházásenergetikai korszerűsítés

Hírlevél

Hirdetés