2024.03.28, Csütörtök
Hat hónap alatt kilencvenhárom lakás Győrben
Fotó: Leier Hungária, Látványtervek: Orientik

Hat hónap alatt kilencvenhárom lakás Győrben

magyarepitok.hu

2020.01.08. 08:07 - Szabó Ákos

A Panoráma Liget hármas üteme öt különálló épületben készül el a Leier termékeivel.

Hirdetés

Jól haladnak a munkálatok a győri ingatlanpiac igényeire reagálva épülő Panoráma Liget 3 lakóparkban – tájékoztatta a lapunkat az építkezés alapanyagainak javarészét szállító Leier Hungária Kft. Június elején kezdték el Győrben a családias Szabadhegy városrészben a munkát, és december elejére 93 lakás szerkezete el is készült.

 

 

A könnyen megközelíthető területen épülő lakóparkban – mely az Orientik Kft. beruházásában épül meg – a tervezés során fontos szempont volt, hogy elérhető, jól kihasználható és praktikus lakásokat adjanak majd át. Így a telken öt különálló, háromszintes épületet alakítanak ki, az épülettömbök szerkezete elkészült, amelyben

  • 93 lakás,
  • 16 zárt garázs,
  • és egy 64 beállós mélygarázs található.

 

Előre megterveztek minden elemet

 

 

A munka sebessége a Leier moduláris termékeinek is köszönhető: a cég igény szerinti specifikációkkal előregyártott szerkezetekkel dolgozik, melyeket számítógépes modellekkel szabnak testre.

A fejlesztés során az épületek téglafalrészein kívül minden előregyártott szerkezetekből készült. A Leier előregyártott kéregfalait (5 épületben közel 6000 négyzetméternyit)

  • a talpgerendák,
  • liftaknák,
  • mélygarázs falak,
  • valamint a lakáselválasztó falak készítésénél is felhasználták.

A kéregfalak előregyártásának köszönhetően a villanyszereléshez szükséges elemeket előre beépítették, azok már így érkeztek meg az építkezésre is.

 

Extra teret nyertek

Mivel a lakáselválasztó falak 20 centiméter vastag kéregfalból készültek, melynek léghanggátlási értéke 56 dB, így a hagyományos téglafalnál karcsúbb, hanggátlásban ugyanakkor jobb minőségű falszerkezetet építettek fel. Az öt épület ennek köszönhetően összesen 100 négyzetméter hasznos alapterülettel lett gazdagabb.

A lakóparkon belül a cég tulajdonában van még egy nagyobb terület, ahol a negyedik ütem tervezése során újabb beruházást készítenek elő hasonló stílusban és minőségi kivitelezésben.  

Mi épül?Leier Hungária Kft.Győrlakásépítésúj építésű lakásokinnováció

Hírlevél

Hirdetés