2023.02.07, Kedd

Hirdetés

Modernizálják és bővítik a debreceni Aquaticum Fürdőt
szallas.hu

Modernizálják és bővítik a debreceni Aquaticum Fürdőt

magyarepitok.hu

2020.01.06. 10:30 - Almási Krisztina

A 17 éves fürdőkomplexumban az élményfürdő részlege újfajta mediterrán dizájnt kap, valamint bővítik a meglévő csúszdarendszert és a közösségi tereket is.

Hirdetés

Hamarosan széleskörű korszerűsítésen eshet át az Aquaticum Élményfürdő Debrecenben, melynek attrakciófejlesztéséhez már megjelent a tervpályázati kiírás.

A fejlesztés részeként többek közt a meglévő csúszdarendszert, a vendéglátóegységeket és a közösségi tereket korszerűsítik és bővítik, az élményfürdő napozóteraszát pedig egész évben használható családi kertté alakítják át. A beruházás keretében növelik a fürdő energiahatékonyságát is, és informatikai fejlesztéseket is végeznek – köztük bevezetik az online szolgáltatásokat.

A fürdő belső tere újragondolt mediterrán dizájnt kap, és különféle belsőépítészeti installációkkal gazdagodik.

A fejlesztés célja, hogy eredményeként az élményfürdő ismét a régió leglátványosabb komplexumaként üzemeljen.


Magyarország első fedett élményfürdőjeként nyílt meg másfél évtizede

Debrecen rekreációs övezetében 2003-ban nyitotta meg kapuit az Aquaticum Mediterrán Élményfürdő, az ország első fedett, egész évben üzemelő élményfürdőjeként, mely megnyitása óta a város egyik legjelentősebb turisztikai attrakciójává vált, évi átlag 200 000 vendéggel. Az elmúlt évtizedben azonban a vendégkör igényei és elvárásai nagymértékben megváltoztak, a hasonló szolgáltatást nyújtó létesítmények közül a látogató az egyedi, komplex élményeket keresi és választja.

Az Aquaticum fürdőközpont több egysége is – Aquaticum Termálfürdő, Szaunavilág, Aquaticum Termál és Wellness Hotel, Wellness sziget – az elmúlt 3 évben átalakult és megújult, kivéve az élményfürdőt, melynek infrastruktúrája és élményelemei a folyamatos karbantartások ellenére is az elmúlt 15 év alatt folyamatosan amortizálódnak. Ezen a területen található még az Aquaticum Strandfürdő, melynek megújítása 2017 év végén kezdődött el, így különösen nagy jelentőséggel bír az élményfürdő belsőépítészeti és attrakciós felzárkóztatása, nevezett szolgáltató egységekhez.

Mi épül?Debrecenfürdőfejlesztés

Hírlevél