2024.03.19, Kedd
Száz férőhelyes óvodát kapott a főváros egyik frekventált kerülete
Az óvoda látványterve (lokal.hu)

Száz férőhelyes óvodát kapott a főváros egyik frekventált kerülete

magyarepitok.hu

2020.01.17. 12:20 - Almási Krisztina

Az új intézmény az eddig használatban lévő, közelben található, leromlott állapotú intézményt váltja ki.

Hirdetés

Egy új, száz férőhelyet óvodát adtak át a főváros II. kerületében a Kadarka és a Szabadság utca sarkán, amely Pesthidegkút egyik legrégebbi óvodaépületének kiváltását tette lehetővé - derült ki a Pénzügyminisztérium közleményéből. Az új, kétszintes óvoda a Hidegkúti út 220. szám alatti meglévő, rossz adottságú telken álló, a szabványnak nem megfelelő épületet váltja ki, és a korábban meglévő férőhelyszámon túl további férőhelyekkel is bővült az új intézmény.

A 400 millió forintos uniós támogatásból, zöldmezős beruházás eredményeként elkészült óvoda modern, tágas és otthonos környezetet teremt a gyermekek számára, a fejlesztés révén a férőhelyek száma a korábbi 77-ről 100-ra emelkedett.

A Kadarka utcai óvoda hasznos alapterülete 1167 négyzetméter, az új épületben részleges pincét, földszintet és emeleti szintet alakítottak ki.

Az új óvoda épülete (orientpress.hu)

A meglévő óvoda helyett az új, korszerűbb épület megépítésével az üzemeltetési költségek az eddigieknél jóval alacsonyabbak lesznek, mivel az új óvodaépületben megújuló energia (napenergia) és csapadékvíz-hasznosítás valósul meg, illetve egészségesebb lesz az új környezet.

Az új óvoda a Pokorny József Sport- és Szabadidőközpont, valamint az épülő uszoda területével határos. Az uszoda alkalmas lesz az óvodai igények ellátására, ami lehetővé teszi óvodai úszásoktatás bevezetését is.


Folyamatosan meglévő igény az óvodai férőhelyek bővítése

Az átadóünnepségen Varga Mihály pénzügyminiszter és II.-III. kerület országgyűlési képviselője  kiemelte, hogy országszerte az elmúlt közel tíz évben jelentős mértékben – mintegy tízezerrel – nőtt az óvodai férőhelyek száma, és ezzel párhuzamosan jóval több óvodapedagógus foglalkozhat a gyermekekkel, mint korábban.

A II. kerület a családosok körében az egyik legnépszerűbb városrész. Pesthidegkúton évről évre nő az óvodai beiratkozások száma, a jelentkezések minden évben meghaladják a rendelkezésre álló férőhelyeket. Jóllehet az önkormányzat az elmúlt évtizedben összesen közel másfél milliárdos beruházással 750 új hellyel bővítette óvodai hálózatát, az intézményrendszer bővítése folyamatosan napirenden van.

Mi épül?Budapestóvodafejlesztés

Hírlevél

Hirdetés