2024.06.18, Kedd
Így fejlesztik a szelektív hulladékgazdálkodást a Balaton-felvidéken
Illusztráció (rockcityfmradio.com)

Így fejlesztik a szelektív hulladékgazdálkodást a Balaton-felvidéken

magyarepitok.hu

2020.02.07. 16:25 - Szabó Ákos

A Mészáros és Mészáros Kft. többek között Veszprémben is építkezik.

Hirdetés

Nemrég számoltunk be arról, hogy a Tisza-tó környékén rajtol el egy modern hulladékgazdálkodási beruházás a Mészáros és Mészáros Kft. kivitelezésében. Még korábban a vállalkozás cégcsoportjának tőzsdei bejelentése kapcsán arról a beruházásról is írtunk, melyről nemrég közbeszerzési forrásből ismét információk érkeztek: a Balaton-felvidéken is hasonló fejlesztést vállalt el szintén a Mészáros és Mészáros.

A mintegy nettó 2,75 milliárd forint értékű fejlesztés célja a szelektív hulladékkezelés elősegítésével a környezetbarát életmód támogatása a térségben.

A fejlesztésben öt helyszínen dolgoznak:

  • Zalahalápon többek között 26 bálatároló csarnokot, valamint 2200 négyzetméternyi utat építenek ki,
  • Balatonfüreden 3 ezer négyzetméternyi tároló és technológiai térburkolatot adnak át, 88 kutat fúrnak, illetve hídmérleg és mérlegház is épül;
  • Veszprémben 4,5 ezer tonna/év kapacitású szelektív hulladékkezelő technológiát adnak át többek között optikai válogatóval, ballisztikus elválasztóval és automatabálázóval felszerelve, továbbá a városban hulladékudvar is épül;
  • Ajkán, Zircen és Pápán szintén hulladékudvarokat alakítanak ki: Ajkán 2 darabot, a többi helyszínen egyet-egyet. A veszprémi hasonló jellegű építkezéssel együtt az udvarok összesen mintegy 8,8 ezer négyzetmétert tesznek majd ki.

Mindezek mellett több infrastrukturális és közműfejlesztés is része a munkálatoknak.

Mi épül?Mészáros és Mészáros Kft.ZircPápaVeszprémZalahalápAjkaBalatonfüred

Hírlevél

Hirdetés