2024.06.17, Hétfő
Külön figyeltek az ügyfelek biztonságára az új érdi járásbíróság tervezésekor
Látványterv: erdmost.hu. A cikkben található fotók az építkezés 3 hónappal ezelőtti állapotát tükrözik. (Épkar Zrt./Facebook)

Külön figyeltek az ügyfelek biztonságára az új érdi járásbíróság tervezésekor

birosag.hu, magyarepitok.hu

2020.02.26. 16:35 - Szabó Ákos

A fővárosi agglomerációhoz tartozó város új igazságszolgáltatási központját a Fejér B.Á.L. és az Épkar építi fel.

Hirdetés

Legutóbb december elején számoltunk be Érd új járásbíróságának építkezéséről, amikor a kivitelezők galériát tettek közzé a munka előre haladásáról. Most az intézmény elnöke, dr. Liczay Sándor adott interjút a birosag.hu-nak, melyből kiderül számos új információ a beruházásról.

 

Hét település ügyeit intézik majd itt

Az érdi járásbíróság ideiglenes épületében 2019. január 1-jén jött létre, több évtizedes előkészítő folyamat eredményeként, az Érdet, Százhalombattát, Pusztazámort, Diósdot, Tárnokot, Sóskutat és Törökbálintot érintő ügyekben ítélkezik. Már a kialakításkor is tudták, hogy dedikált épületre van szüksége, azonban az év során még az ideiglenes központját is kinőtte: az ügyforgalom növekedése már az első évben szükségessé tette ennek az épületnek a bővítését is.

 

A fotók az építkezés 3 hónappal ezelőtti állapotát tükrözik.

Így annak a projektnek az elkészültével, melynek során a magyar tulajdonú Fejér B.Á.L. Zrt. és Épkar Zrt. konzorciuma zöldmezős beruházásban építi meg a bíróság hosszú távú otthonát vélhetően sokan fognak jobb körülmények között dolgozni, illetve ügyet intézni.

 

Egymás mellett lesz a bíróság, az ügyészség, a rendőrség és a polgármesteri hivatal

A fejlesztés nettó 3,24 milliárd forintba kerül, ennek során háromszintes, mintegy 3570 négyzetméteres épületet alakítanak ki, ahol az érdi bíróság mellett az ügyészség is működik majd. A projekt helyszíne a Szabadság tér és az Ellenőr utca találkozásánál van, az érdi rendőrkapitányság mellett és a polgármesteri hivatal közelében.

Az épület mellett 99 parkolóhelyet alakítanak ki, valamint többek között járdák építésére és közterület-fejlesztésre is sor kerül.

 

 

2021 első felében fejezik be a kivitelezést

Mint a birosag.hu interjújából kiderül, a munka ütemterv szerint halad, a kivitelezés így  2021 első félévében fejeződhet be, a bíróság a tervek szerint pedig 2021. szeptemberére tud átköltözni majd új épületébe.

Azt is hangsúlyozzák: ahogy az Érdi Járásbíróságon eddig is kiemelt figyelmet fordítottak mind az ügyfelek, mind pedig a bírósági dolgozók biztonságára, úgy az új épület kialakításakor is fontos szerepet kapott ez a szempont.

A földszinten

  • kilenc termet alakítanak ki,
  • ügyfélközpontot adnak át,
  • tanúgondozó szobát helyeznek el,
  • illetve egy tágas várakozó helyiség is elkészül.

Az emeleteken

  • kapnak helyet a bírósági dolgozók,
  • építik ki a kezelőirodákat,
  • és egy multifunkcionális tanácskozótermet is kiépítenek.

 

 

Mi épül?Fejér-B.Á.L. Zrt.Épkar Zrt.Érdbíróságközépület

Hírlevél

Hirdetés