2024.03.19, Kedd
Teljes korszerűsítést kapott a Dél-pesti Kórház koraszülött osztálya
Fotó: www.delpestikorhaz.hu

Teljes korszerűsítést kapott a Dél-pesti Kórház koraszülött osztálya

mti.hu

2020.02.21. 14:42 - Gyöngyösi Klaudia

A fejlesztés második ütemében az újszülött osztályon, a gyermekágyas részlegen és a szülészeti osztályon folytatódnak a felújítások.

Hirdetés

Átadták a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház felújított koraszülött osztályát a főváros XX. kerületében. A családbarát szülészetek kialakítására kiírt pályázaton 366,4 millió forintot nyert el az intézmény.

A beruházás első ütemben 171,8 millió forintból valósult meg a koraszülött osztály (perinatális intenzív centrum) fejlesztése, amelyből a felújításra 165 millió forintot, új eszközök beszerzésére pedig 6,8 millió forintot fordítottak.

Az osztály teljes korszerűsítése magában foglalta:

  • 285 négyzetméternyi terület rekonstrukcióját,
  • a padlózat és a nyílászárók cseréjét,
  • emellett nagyobb helyiségeket alakítottak ki, és lehetőséget teremtettek arra, hogy a koraszülöttekhez bejáró anyák kényelmesen tudják ellátni a gyermekeket és átöltözni.

A fejlesztés második ütemében az újszülött osztályon, a gyermekágyas részlegen és a szülészeti osztályon folytatódnak a felújítások, és öt korszerű szülőágyat is vásárolnak majd. A beruházás célja, hogy az ország mind a 78 szülészeti osztálya modern körülmények között működjön.

 

Fotó: mti.hu

 

Életmentő eszközöket vásároltak a projektben

Az újszülöttkori sárgaság hatékony gyógyítását szolgáló fototerápiás készüléket, fototerápiás kékfényágyat, valamint egy újraélesztő egységgel ellátott hordozható inkubátort és légzéstámogató készüléket is vásároltak.

A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban tavaly 2247 gyermek született, közülük 281-et láttak el a koraszülött osztályon.

Mi épül?Budapestkórházfejlesztésinnováció

Hírlevél

Hirdetés