2024.03.19, Kedd
Több évtizede várt fejlesztést kap egy fővárosi elitgimnázium
mandadb.hu

Több évtizede várt fejlesztést kap egy fővárosi elitgimnázium

magyarepitok.hu

2020.03.27. 08:07 - Szabó Ákos

Az ELTE Apáczai Csere János Gyakorlógimnáziumának patinás műemléképületét felújítják és összekötőszárnyat is kap.

Hirdetés

Hosszú ideje várták az ország első 10 középiskolája között rendszeresen szereplő budapesti belvárosi Apáczai Csere János Gimnázium felújítását a diákok és a tanárok is. A több mint 100 éves műemléképület ugyan kívülről kellemes látványt nyújt, de belül jelentősen elhasználódtak a terei.

Emellett a kialakításából adódóan sokszor nehéz átjutni egyik tanteremből a másikba, így az átalakítása során felépítenek majd egy új, az udvar területén áthaladó keresztszárnyat is. Ezzel egyben több teret is teremtenek a közösségi helyiségeknek.

 

Három intézmény működik egy épületben

 

Wikimedia/Blasiusk

Az állami BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. projektjében már keresik a tervezőt. Az épületben a gimnázium mellett annak kollégiuma és egy bölcsőde is működik, így a funkciók újragondolása és a terek újraosztása is lehetséges lesz.

A fejlesztés közel 10 ezer négyzetmétert érint majd, a nyertes pályázó a teljes állapotfelméréstől a városképi véleményezési dokumentáció összeállításán át az engedélyezési és kivitelezési tervek elkészítési tervek elkészítéséig vállalja majd a munkát.

Mi épül?iskolafelújításBudapestBelváros-LipótvárosBeruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. (BMSK)

Hírlevél

Hirdetés