2024.04.19, Péntek
A Strabag folytatja Sopron belvárosának fejlesztését
geum.hu

A Strabag folytatja Sopron belvárosának fejlesztését

mti, magyarepitok.hu

2020.04.27. 08:57 - Szabó Ákos

A mintegy félmilliárd forintból megvalósuló fejlesztésben a felújítják a Várkerület eddig hiányzó szakaszát is. A munkálatok az év végére készülnek el.

Hirdetés

Miután korábban a Sopron Várkerülete már jelentős fejlesztést kapott, most újabb felújítási és fejlesztési projekt indul el a nyugat-magyarországi városban az Ötvös utca és a Széchenyi tér közötti szakaszon, mely várhatóan ez év végén fejeződik be. Az uniós közbeszerzési értesítő adatai szerint a beruházást a Strabag Építő Kft. végzi el nettó 427 millió forintból, melyhez az önkormányzat az uniós TOP támogatást vette igénybe.

 

Júliustól szeptemberig kell lezárásokra számítani

A munkálatok a páratlan oldalon kezdődnek el a vízi közművek építésével. A meglévő szennyvíz- és csapadékcsatornát kibélelik, majd az épületeknél új bekötőcsöveket és aknákat alakítanak ki. A páros oldalon a közműépítés várhatóan májusban indul. Mindkét oldalon megújulnak a vízbekötések is.

A burkolat megegyezik majd a várkerület korábbi felújítása során használttal, és a korábbihoz hasonló növényzetet helyeznek ki.

A beruházás miatt az utat július végétől szeptember elejéig lezárják az érintett szakaszon, a közepén ugyanis cserélik a vízvezetéket.

 

Szélesebb lesz a járda

Forgalomlassító szigetet, új buszöblöket és útszegélyeket alakítanak ki, felújítják az úttestet, az élelmiszerbolt előtt pedig áruszállításra kijelölt parkolóterületet jelölnek ki. A járda szélesebb lesz, az új burkolatok kiépítése szeptemberben kezdődik.

Emellett pedig még megújítják a közvilágítást, emellett új padokat, szemetesedényeket és kerékpártárolókat is kialakítanak.

A fejlesztés - mint ahogy a címből is kiderül - nem az első a közelmúltban Sopronban, ahol több fontos projekt is zajlik különböző forrásokból a város fejlesztésére, de nem is az utolsó: mintegy egy hónapja írtunk arról, hogy múzeumnegyed kialakítására írtak ki pályázatot a városban.

Mi épül?StrabagSopronközterekTerület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)

Hírlevél

Hirdetés