2024.04.24, Szerda
Mérföldkőhöz érkezett az épülő Bozsik Stadion
Fotók: WHB Kft.

Mérföldkőhöz érkezett az épülő Bozsik Stadion

magyarepitok.hu

2020.04.08. 09:30 - Gyöngyösi Klaudia

A West Hungária Bau Kft. és a Pharos '95 Kft. közös munkájával épülő létesítményre felkerültek a borítólemezek.

Hirdetés

Látványos munkafolyamathoz ért a Honvéd új, épülő otthona, a Bozsik Stadion, melynek kivitelezési munkálatait a West Hungária Bau Kft. és a Pharos '95 Sportpályaépítő Kft. konzorciuma végzi az Óbuda Építész Stúdió Kft. tervei alapján.

Ahogy azt korábban már megírtuk, december közepén a létesítmény elérte legmagasabb pontját és felkerült rá a bokréta, most azonban már a külső színes borítólemezeket erősítik fel a szakemberek. A stadion alapozásához, valamint a felszerkezet falainak, pilléreinek és födémeinek zsaluzásához is a PERI termékeit használták a kivitelezők. A stadion alapkövét 2019 márciusában rakták le.

 

A képre kattintva galéria nyílik!

A projekt során létrehoznak egy 10 ezer négyzetméteres játéktérrel rendelkező arénát fedett lelátókkal, amely 8200 néző befogadására lesz alkalmas. A beruházás keretében egy háromemeletes főépületet is megépítenek, ahol a sporttechnológiai területek, a VIP helyiségek, valamint a fő kamera- és közvetítő állások kapnak majd helyet.

 

80 év után újjászületik a létesítmény

A lelátó alatt szociális és szolgáltató egységeket, valamint 438 parkolóhelyet alakítanak ki a szakemberek. A modern pályavilágítási-rendszer pedig HD-minőségű közvetítéseket tesz majd lehetővé.

A kivitelezés az 1938-ban felépített, majd 1955-ben bővített és átépített Bozsik Stadion bontási munkálataival vette kezdetét. Az építkezés során a kivitelezőknek mintegy 1300 előregyártott vasbeton-elemet, 670 tonna acélszerkezetet és 2700 köbméter monolit vasbeton-szerkezetet kell beépíteniük.

A stadion a besorolása alapján a legmodernebb, UEFA 4-es, illetve az MLSZ I. osztály A-kategóriájának megfelelő minősítésű lesz.

Galéria

Mi épül?WEST HUNGÁRIA BAU Kft.Pharos '95 Kft.Óbuda GroupPeri Kft.építőipari cégekBozsik StadionBudapeststadionépítéssportberuházások

Hírlevél

Hirdetés