2024.04.20, Szombat
Új tornateremmel és felújítással fejlesztik egy baranyai város iskoláit
Illusztráció - Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Új tornateremmel és felújítással fejlesztik egy baranyai város iskoláit

MTI

2020.04.16. 09:10 - Hegedűs Gergely

A milliárdos beruházásban a jövő nyárig korszerűsítik Siklós két általános iskoláját.

Hirdetés

Csaknem egymilliárd forintnyi európai uniós és kormányzati forrás felhasználásával kezdődik meg két általános iskola felújítása és bővítése a Baranya megyei Siklóson - közölte a térség országgyűlési képviselője szerdán az MTI-vel.   

Nagy Csaba közleménye szerint a két, összesen hatszáz diák tanítását szolgáló siklósi iskola a járás két legjelentősebb oktatási intézménye. A megújításukat az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében a Mohácsi Tankerületi Központ által elnyert 837 millió forintos és a kormányzat által biztosított 156 millió forintos támogatásból végzik el a 2021-es tanév végéig.   

A képviselő azt írta: a kormány kiemelt figyelmet fordít a térség fejlesztésére; a siklósi iskolákat érintő felújítási munkálatok után a két intézmény a 21. század elvárásainak megfelelő, korszerű iskolává válik.

A hetvenes-nyolcvanas években épült iskolákat a felújítás mellett bővítik is, tantermek újulnak meg és épülnek át, valamint egy új tornaterem is létesül - olvasható a közleményben.

Mi épül?iskolafelújítástornateremSiklós

Hírlevél

Hirdetés