2024.04.20, Szombat
A teniszt és a kosárlabdát is kiszolgáló sportcsarnok épül Békés megyében
Illusztráció - envato

A teniszt és a kosárlabdát is kiszolgáló sportcsarnok épül Békés megyében

magyarepitok.hu

2020.05.13. 11:09 - Almási Krisztina

A fejlesztés keretében egy 350 fő befogadására alkalmas csarnok épül, amely nem csak az iskolai igényeket fogja kiszolgálni, de a lakosok számára is biztosítja a sportolási lehetőséget.

Hirdetés

Tornacsarnok épülhet a Békés megyei Vésztőn, a munkálatokhoz már keresik a kivitelezőt – derül ki az uniós közbeszerzési tájékoztatóból. Az új tornacsarnok az iskola kiszolgálása mellett a közösségi célokat is ellátja majd, és a teljes településnek sportolási lehetőséget fog biztosítani.

A tornacsarnok felnyitható falszakasszal kapcsolódik majd a mellette levő parkos területhez, így rendezvény esetén azzal összenyitható. A létesítmény maximálisan 350 fő befogadására lesz alkalmas. Az osztatlan térben helyet kap:

  • egy 15x28 méteres kosárlabdapálya,
  • egy 20x40 méteres kézilabdapálya,
  • valamint egy 22,77x10,97 méteres teniszpálya.

Az osztott térrészekben egy 15x28 méteres kosárlabdapálya és 9x18 méteres röplabdapálya kerül felfestésre a padozaton. A terem hosszát így az egyterű kézilabdapálya, a szélességét az osztott terekben kialakított kosárlabdapálya helyigénye adja.

A csarnokban mintegy 1345 négyztetméternyi PVC-sportpadlót fektetnek majd le, a kiszolgálóhelyiségek pedig 685 négyzetméteren létesülnek.

Az épület fűtését és hűtését részben villamosenergia felhasználásával biztosítják majd, valamint a gázzal való fűtést is kiépítik.

Mi épül?Vésztősportcsarnoktornateremsportberuházások

Hírlevél

Hirdetés