2024.05.24, Péntek
A térség sajátosságait bemutató látogatóközpont épül a Balaton déli részén
Illusztráció - a Páneurópai Piknik látogatóközpontja (paneruropaipiknik.hu)

A térség sajátosságait bemutató látogatóközpont épül a Balaton déli részén

MTI

2020.05.14. 10:15 - Almási Krisztina

A 200 négyzetméteres épületben interaktív kiállítást és gyerekfoglalkoztatót is kialakítanak.

Hirdetés

Megkezdődött a Natura 2000-es területet bemutató Berek Világa Látogatóközpont megvalósítása a Somogy megyei Ordacsehi közelében, mintegy 400 millió forint vissza nem térítendő uniós és hazai támogatásból – adott tájékozatást Puskás Zoltán, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóságának (BfNP) vezetője.

A beruházás során megépül egy 200 négyzetméteres épület, amelyben interaktív kiállítás, gyerekfoglalkoztató és irodák kapnak helyet. A látogatóközpont építését a jövő év közepéig kell befejezni.

A projekt célja a hazai Natura 2000 ökológiai hálózat ismertségének és társadalmi elfogadottságának javítása. Az új látogatóközpont a "megvédve bemutatni" elv szerint, a környezet terhelése nélkül fogja megismertetni a dél-balatoni térség élőhelyeit, sajátosságait, szezon- és időjárás-független programot kínálva.


További fejlesztések következnek a térségben

Puskás Zoltán azt is jelezte, hogy további fejlesztéseket terveznek a térségben: tanösvény kialakítása, lápon elhelyezett pallósor kiépítése és információs táblák kihelyezése szerepel a tervek között, melyekhez ismét támogatásért fognak pályázni.

A nemzeti park közleménye szerint a Berek Világa Látogatóközpont indító projektje az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap és hazai központi költségvetési társfinanszírozással valósul meg.

Mi épül?Ordacsehilátogatóközpontturizmus

Hírlevél

Hirdetés