2024.05.23, Csütörtök
Terv szerint haladnak a nagykanizsai fejlesztések
Illusztráció - Nagykanizsa Önkormányzata - A sportcsarnok látványterve

Terv szerint haladnak a nagykanizsai fejlesztések

mti.hu

2020.05.14. 08:00 - Gyöngyösi Klaudia

A Terület- és településfejlesztési operatív programból közel 8 milliárd forint összegű beruházás valósul meg, a Modern városok program keretéből pedig több tízmilliárd forintot fordítanak a város fejlesztésére.

Hirdetés

A pandémiás időszak ellenére sem álltak le a fejlesztések Nagykanizsán, bővítik az ipari parkot, új bölcsődét alakítanak ki, orvosi rendelőket újítanak fel és új sportparkot avatnak.

A városházán tartott sajtótájékoztatón kiderült: a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból (TOP) csaknem 8 milliárd forint összegű beruházás valósul meg, a Modern Városok Program (MVP) keretéből pedig több tízmilliárd forintot fordítanak fejlesztésekre. Ez utóbbi közé tartozik a multifunkciós sport- és rendezvénycsarnok már folyó építése is, melyet a ZÁÉV kivitelez.

Balogh László polgármester elmondta: a Corvin utcában 237 millió forintért új, 24 férőhelyes bölcsőde épül, ami hat új munkahelyet is jelent majd. A Nagyrác utcában felújítják a még az 1960-as években épült orvosi rendelőt, további két rendelő későbbi felújításával együtt mindezekre 244 millió forintot fordítanak.

 

70 hektárnyi terület is várja már a befektetőket

Mindezek mellett jelenleg is tart az M7-es autópálya nagykanizsai, keleti lehajtójánál annak a körforgalomnak a kivitelezése, amely az ipari park bővítésére ad lehetőséget. A napokban írják alá a szerződést az önkormányzat 20 hektáros területére vonatkozóan az utak, közművek tervezésére, ami csaknem kétmilliárd forintos beruházást jelent majd.

Az új körforgalom másik oldalán pedig az állam által biztosított 70 hektáros ipari terület várja már idén a leendő befektetőket. A polgármester azt is kifejtette, hogy a nagykanizsai Csónakázó-tónál szintén a napokban adják át a 160 négyzetméteres, 18 fitneszelemből álló új sportparkot is.

Mi épül?NagykanizsaZÁÉV Építőipari Zrt.sportberuházásokbölcsőde

Hírlevél

Hirdetés