2024.03.29, Péntek
Átadták a BVSC-Zugló felújított székházát
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Átadták a BVSC-Zugló felújított székházát

MTI

2020.07.24. 09:14 - Almási Krisztina

Az épületben egy konditerem és egy vívóterem is helyet kapott, továbbá új tetőszerkezettel és nyílászárókkal újult meg a székház.

Hirdetés

Mintegy egymilliárd forintból újították fel a BVSC-Zugló Szőnyi úti székházát, és az ünnepélyes avatón Szatmáry Kristóf, elnöke bejelentette, hogy lecserélik a klub logóját. A felújítási munkálatokat a Schlosser-Bau Kft. végezte el.

A Budapesti Vasutas Sport Club (BVSC) 3100 négyzetméteres székházának felújítására azért volt szükség, mert a 90-es évek elején átadott betonpaneles épület energetikai szempontból már nem volt korszerű. Az épület többek között új külső burkolatot, új nyílászárókat és új tetőszerkezetet is kapott.

Az első emeleten elkészült egy 250 négyzetméteres, modern gépekkel felszerelt konditerem, a második emeleten pedig egy már korábban felújított, közel 900 négyzetméteres vívóterem található.

Ugyancsak a székházban alakították ki az NB III-ba felkerült labdarúgócsapat öltözőjét, a bírói, orvosi és masszázsszobát, valamint a szakosztály irodáit.

 

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd


A dinamikus fejlődést és Zuglót szimbolizálja az új logó

„Klubunkat a MÁV jogelődje, a Magyar Királyi Államvasutak budapesti dolgozói alapították 1911-ben, mára azonban a MÁV-hoz a hagyományok mellett csak az egyesület hivatalos elnevezése köti a BVSC-Zuglót” – indokolta a logó cseréjét az elnök.

Az új arculattal az volt a cél, hogy tükrözze a dinamikus fejlődést, az állami vasúttársaságtól való függetlenedést, továbbá az egyesület zuglói kötődését.

A logópályázatra 60 pályázó több mint 100 munkája érkezett be, közülük az lett a befutó, amelyik a legtöbb voksot kapta az internetes szavazáson.

 

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A 2012-es 700 főhöz képest mostanra 2600 főre emelkedett a BVSC-Zugló sportolóinak létszáma. az elmúlt nyolc év alatt mintegy négymilliárd forint értékben valósultak meg beruházások a zuglói klubnál, ezt a jövőben további hárommilliárd forintnyi fejlesztés fogja követni a XIV. kerületi önkormányzattól és az államtól vagyonkezelésbe kapott 25-30 hektáros területen.

Mi épül?BudapestZuglóBVSC-ZuglósportberuházásokSchlosser-Bau Kft.építőipari cégek

Hírlevél

Hirdetés