2024.04.25, Csütörtök
Elkezdődhet a Vasvárt elkerülő út tervezése
Illusztráció

Elkezdődhet a Vasvárt elkerülő út tervezése

magyarepitok.hu

2020.07.23. 07:22 - Almási Krisztina

A fejlesztés keretében egy egybefüggően 4,5 kilométer hosszú, 2x1 sávos új nyomvonalú út készül el, amely keletről kerüli majd el a települést.

Hirdetés

Megkezdődhet a 74. sz. főút Vasvárt elkerülő szakaszának tervezése az UVATERV Út-, Vasúttervező Zrt. 123 millió forint értékű munkájával – derül ki az uniós közbeszerzési adatokból. A tervezéssel érintett terület Vas megyében helyezkedik el, a 8. sz. főút és a 74. sz. főút összeköttetését biztosítja, Vasvár elkerülésével.

Az új nyomvonalú, 4,5 kilométeres elkerülő utat 2x1 sávon és 3,5 méteres sávszélességgel alakítják ki, a megengedett haladási tempó 90 km/h lesz az útszakaszon.

A nyomvonal Vasvár, valamint kismértékben Pácsony és Alsóújlak közigazgatási területeit érinti.

 

Az új nyomvonalú út keletről kerüli majd el a települést

A nyomvonal a 74. sz. főút 71-es kilométerszelvényének környezetében tervezett szintbeni csomópontból indulva keleti irányból kerüli majd el Vasvár települést. A 2+500 km szelvény környezetében keresztezi majd a 7361. j. országos közutat, ahol egy közúti csomópont kialakítása szükséges.

Tovább haladva a 3+500 km szelvényben külön szintű átvezetéssel keresztezi a 17. sz. Szombathely – Nagykanizsa vasútvonalat, majd a terepadottságok miatt a 162 méter felszerkezeti hosszúságú, négytámaszú völgyhídon átvezetve a pályát a 4+500 km szelvényben csatlakozik szintbeni csomóponttal a 8. sz. főút 143+042 km szelvényéhez.

A tervező feladata az M9-es autóút tervezett engedélyes tervi nyomvonalán a 2x1 sávos főúti elkerülő szakasz teljeskörű engedélyezési tervdokumentációjának elkészítése, továbbá az építési engedély és a kapcsolódó engedélyek megszerzése is.

Mi épül?Vasvár74-es főútelkerülő útNemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)Uvaterv Zrt.

Hírlevél

Hirdetés