2024.03.19, Kedd
Példaértékű kivitelezés teremtett új ipari területet Vasváron
Fotók: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Példaértékű kivitelezés teremtett új ipari területet Vasváron

magyarepitok.hu

2020.07.03. 10:47 - Hegedűs Gergely

A Szabadics munkájának köszönhetően egy közel 10 hektáros területet vált alkalmassá többfunkciós vállalkozási tevékenységre.

Hirdetés

Új ipari övezet épült ki Vasváron a Szabadics Zrt. kivitelezésében. A zöldmezős beruházás eredményeként egy alapinfrastruktúrával ellátott terület jött létre, mely csarnokteret és irodahelyiséget is kínál a Vas megyei település keleti határában. Az összességében nettó 800 millió forintos fejlesztés részleteiről Boda Csaba, a mélyépítési üzletág igazgatója számolt be lapunknak.


Két új csarnok épült fel

„A tavaly augusztusban kezdődött beruházásban egy közel 10 hektáros területet vált alkalmassá többfunkciós vállalkozási tevékenységre” – tudtuk meg a szakembertől. A kivitelezés során két 730 négyzetméteres alapterületű ipari csarnokot építettünk fel, teljes közműellátással.”

Szavaiból kiderült, a csarnokokat a kor követelményeinek megfelelően akadálymentesen és egymástól elhatároltan alakították ki. A biztonságos üzemeltetéshez kiépítésre került csarnokonként egy-egy 75 köbméter térfogatú tűzivíz tároló is.

 

Fotók: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu (A képre kattintva galéria nyílik)


A víziközművek újabb csarnokok építésére is lehetőséget teremtenek

A megépülő két csarnok víziközmű ellátását a 860 méter vízvezeték és a 850 méter szennyvízvezeték kiépítésével biztosította a Szabadics. „A két csarnokon kívül a megépült víziközművek lehetőséget biztosítanak további fejlesztésekre, új csarnokok telepítésére is” – hangsúlyozta Boda Csaba.

A magyar vállalat a csarnokok megközelítéséről is gondoskodott: ennek során 900 méternyi közút és 762 méteren járda jött létre.

Fotók: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu (A képre kattintva galéria nyílik)

Boda Csaba közel 1800 méternyi csapadékelvezetésről is beszámolt: „Ennek kialakításánál a rendszerszemlélet volt a meghatározó, így a lehullott csapadék egy része helyben kerül elszikkasztásra, ezzel javítva a talaj ökoszisztémáját.”

A biztonságos közlekedést a 865 méter hosszban kiépített közvilágítás támogatja. A kivitelező emellett kerítésépítést és tereprendezést is végzett a területen.

 

Fotók: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu (A képre kattintva galéria nyílik)


Szigorú tempót kellett diktálniuk

Az igazgató külön kitért arra, hogy mindössze 210 nap állt rendelkezésre a kivitelezésre. „Szép kihívást jelentett, hogy a nyár végén átvett munkaterületen márciusra kész állapotig kellett eljutnunk, így jórészt a téli időszakban dolgoztunk. Ehhez az ütemezésben és egyéb területeken meg kellett találni a legjobb megoldásokat, hogy a gyorsaság és a magas műszaki színvonal egyaránt teljesüljön.”

Hozzáteszi, rendkívül szigorú tempót diktáltak, hiszen az úthálózatnak és az alépítményi burkolatoknak már november végére, még a fagyok előtt el kellett készülniük.

Fotók: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu (A képre kattintva galéria nyílik)

További érdekességként említi, hogy a korábban a Szabadics Zrt. mélyépítésben szerzett rengeteg tapasztalatot, ugyanakkor az utóbbi években a magasépítés is a profil meghatározó részévé vált.

„Én a mélyépítési üzletág igazgatójaként ezt a területet képviselem, de nagy büszkeséggel tölt el, hogy egy olyan komplex projektet végeztünk el, amelyben a mélyépítési és a magasépítési üzletágunk szerves egységet alkotott. Úgy ítélem meg, hogy ilyen szempontból ez egy példaértékű munka volt.”

 

Fotók: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu (A képre kattintva galéria nyílik)

 

Galéria

Mi épül?Szabadics Zrt.Vasváripari park

Hírlevél

Hirdetés