2024.03.19, Kedd
Új körforgalom átadásával vált gyorsabbá a budapesti repülőtér megközelítése
airportal.hu

Új körforgalom átadásával vált gyorsabbá a budapesti repülőtér megközelítése

MTI

2020.07.09. 17:22 - Almási Krisztina

A körforgalom nem csak a 2-es terminál egyszerűbb elérését segíti, de a parkolók biztonságosabb megközelíthetőségét is szolgálja.

Hirdetés

Elkészült a 4-es számú főúton a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2. termináljához vezető körforgalom – adott tájékoztatást a Budapest Airport. A kétsávos turbókörforgalom átadásával biztonságosabbá és gyorsabbá válik a repülőtér közúti megközelítése.

A körforgalmat úgy alakították ki, hogy hatékonyan kiszolgálja a 2-es terminál növekvő utasforgalmát és a Cargo City felé lekanyarodó teherforgalmat.

Az ÁR-LA Kft. munkájával megépült, mintegy egymilliárd forintba kerülő körforgalom építésének 85 %-át az Európai Unió téríti meg utólagos támogatással, egy átfogó, 6,2 milliárd forint értékű földi oldali repülőtérfejlesztési projekt részeként. Ennek keretében elkészült többek között egy új transzformátorállomás és megépült a vasúti átrakó.

Már készül a Budapest Airport új főportája is a SWIETELSKY Magyarország Kft. és az Elektro Energy Kft. kivitelezésében, és az ahhoz kapcsolódó szervízút felújítása, bővítése, amely csatlakozni fog a vecsési kettős körforgalomhoz. A projekt keretében kerékpárutat építenek a vecsési kettős körforgalomtól a Holiday parkolóig és az új főportáig.

 

A körforgalom kialakításának tervezett helye (airportal.hu)

 

Mi épül?BudapestLiszt Ferenc repülőtérkörforgalomrepülőtérSwietelsky Magyarország Kft.

Hírlevél

Hirdetés