2024.03.19, Kedd
Új országos közforgalmú kikötő épül Mohácson
Illusztráció (pexels.com)

Új országos közforgalmú kikötő épül Mohácson

magyarepitok.hu

2020.07.03. 15:27 - Almási Krisztina

A beruházás keretében partfal- és útépítési munkálatokat, valamint közműépítést végeznek, továbbá a térvilágítási hálózat is kiépül.

Hirdetés

Új országos közforgalmú kikötő kiépítését kezdi meg Mohácson a Platina-Bau Zrt. közel 5,8 milliárd forintból – derül ki az uniós közbeszerzési tájékoztatóból. A tervezési előkészítési feladatok magukba foglalják a megvalósításhoz szükséges tervek elkészítését, az előzetes állapotfelmérést, a régészeti munkákat, a lőszermentesítést és az ideiglenes létesítmények tervezését és kivitelezését is.

A területen több mint 3,6 kilométeren kiépítik a térvilágítási hálózatot, valamint az elektromos energiaellátást is megvalósítják. Ezen kívül csapadékvíz-vezeték és szivárgócsatorna épül több mint 3 kilométer hosszan, illetve két darab csapadékvíz-tisztító műtárgy is létesül.

Az útépítés részeként közel 20 ezer négyzetméteren beton pályaburkolatot, és több mint 3200 négyzetméteren aszfalt pályaburkolatot építenek.

A partfalépítés során az alábbi feladatokat valósítják meg:

  • földkitermelés mederkotrással együtt (11 800 m3),
  • feltöltés (36 ezer m3),
  • szádfalazás (8970 négyzetméter),
  • cölöpözés (2040 méter),
  • vasbeton szerkezetek építése (1800 m3).

A helyszíni épületeket földszintes, lapostetős létesítményekként alakítják ki. Az üzemviteli épület irodafunkciójú 247 négyzetméteres épületrészében porta, három iroda, egy vezetői iroda, egy tárgyaló, egy irattár, és ügyfélváró kap helyet. A 787 négyzetméteres raktárcsarnok egy légterű, acélvázas építményként létesül, az épületek az udvar felől közelíthetőek meg, parkolás a területen belül oldható meg.

Mi épül?MohácskikötőPlatina-Bau Zrt.építőipari cégek

Hírlevél

Hirdetés