2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Ezzel a projekttel egyszerre megőrzik a jövőnek és közelebb hozzák a látogatókhoz a Hévízi-tavat
wellnesskastely.hu

Ezzel a projekttel egyszerre megőrzik a jövőnek és közelebb hozzák a látogatókhoz a Hévízi-tavat

mti, kozbeszerzes.hu

2020.08.18. 17:36 - Szabó Ákos

Zsilipeket újítanak fel, tanösvényt építenek és lombkorona-megfigyelő tornyot adnak át az év évgéig.

Hirdetés

Lombkoronamegfigyelő-torony épül és a mozgáskorlátozottak is bejárhatják majd a véderdő egy részét annak a természetvédelmi beruházásnak köszönhetően, amely a Hévízi-tó környezetében folyik – írja keddi közleményében Németh György, a hévízi gyógyfürdő környezetvédelmi vezetője.

 

Természetvédelem és turizmusfejlesztés egy projektben

A közbeszerzési adatok szerint a Fitotron Kft. kivitelezésében megvalósuló projektben egyrészt környezetvédelmi, másrészt turisztikai-tájbemutató elemek is vannak, a munkálatok már meg is kezdődtek. A két, egymást részben átfedő kategóriából főként az elsőbe tartozik a zsilipek felújítása.

Emellett olyan tanösvénnyel teszik körbejárhatóvá a tavat, pihenőhelyeket is kialakítva, mely nemcsak bemutatja a helyi állat- és növényvilágot, hanem a mozgáskorlátozottak számára is elérhető lesz.

A beruházás része még egy lombkorona-megfigyelő torony felépítése is, mely a tótól nyugatra helyezkedik majd el.

A beruházás a Balaton-felvidéki Nemzeti Park, Hévíz önkormányzata, a kórház és gyógyfürdő, valamint a Felszín Alatti Vízgyűjtő Területének Környezetvédelme Alapítvány közös konzorciumának fejlesztéseként valósul meg, és várhatóan az év végére készülnek el a munkálatok. A beruházást az uniós Környezeti- és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) 660 millió forintos támogatási keretéből valósítják meg.

Mi épül?HévíztermészetvédelemKörnyezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP)építőipari cégekFitotron Kft.turizmus

Hírlevél

Hirdetés