2024.04.23, Kedd
Gyönyörű panorámával épül kilátó a Tisza-tó partján
Fotók: Weinberg'93 Kft.

Gyönyörű panorámával épül kilátó a Tisza-tó partján

magyarepitok.hu

2020.08.31. 15:31 - Almási Krisztina

A Kiskörén megvalósuló, többfajta létesítményt magába foglaló épületkomplexumhoz a Weinberg’93 biztosítja az acélszerkezeteket.

Hirdetés

A Heves megyében található Kiskörén, a Tisza-tó közvetlen szomszédságában olyan épületkomplexum épül, amely magába foglal egy lábasházat, egy kilátót, valamint egy hajótárolót és egy szervízcsarnokot is. A MAHART Zrt. beruházásában és az Újlaki Építő Kft. generálkivitelezésében készülő építményekhez a Weinberg’93 Építő Kft. biztosítja az acélszerkezeteket. A projektben az acélszerkezetek beemelése idén márciusban kezdődött el, és hamarosan be is fejeződik.

A hajótároló építmény esetében egy csarnok vázszerkezet építése volt a feladat, melynek súlya mintegy 50 tonna.

A Lábasház épületkomplexum vasbeton pilléreken álló betonplatformjainak és hídjának körvonalait korláttal vonják körbe, amelyet szintén a Weinberg gyártott – az acélszerkezetet érintő munkákból már csak a korlátok vannak hátra.

 

Fotók: Weinberg'93 Kft.


Az egész környéket belátni majd a kilátóból

A területen helyet kap egy kilátó is, amely két összefordított hajótest képét rajzolja ki – innen gyönyörű kilátás nyílik majd az egész Tisza-tavi vidékre.

 

Fotók: Weinberg'93 Kft.

A kilátó acélszerkezete ívesített europrofilos szerelvényekből áll, amelyeket rejtett csavarozási csomópontokkal gyártottak le és a MAZAK Fabri Gear alakította ki. A kilátó külsejét faborítással látják majd el, amely statikai funkciót is ellát, így tehát az építmény ékes példája lesz az acél- és faszerkezetek harmonikus összehangolásának.

Az acélszerkezettel való munka során a Weinberg számára kihívást jelentett többek közt az ártérben való daruzás, a talaj okozta nehézségek és az épületek nehéz megközelíthetősége is, mely alapos organizációt igényelt.

Mi épül?Weinberg '93 Építő Kft.KisköreTisza-tókilátókÚjlaki Építő Kft.építőipari cégekMahart Szabadkikötő Zrt.

Hírlevél

Hirdetés