2024.06.25, Kedd
Számos szabadstrand újul meg a Tisza-tó környezetében
Fotó: Abádszalók/Facebook

Számos szabadstrand újul meg a Tisza-tó környezetében

mti.hu

2020.08.12. 14:55 - Gyöngyösi Klaudia

At abádszalóki projektben több fejlesztés mellett egy családbarát játszótér is épült, valamint modern beléptetőrendszert alakítottak ki és egy új Tourinform Iroda jött létre.

Hirdetés

Megújult a Tisza-tó Strand Abádszalókon – derül ki a Jász-Nagykun-Szolnok megyei település polgármestere által kiadott sajtóközleményből. A szabadstrand-beruházás félmilliárd forintból jött létre.

Kiderült továbbá, hogy a közelmúltban véget ért korszerűsítés a Terület- és településfejlesztési operatív programban nyert 400 millió forintból, illetve a Magyar Turisztikai Ügynökség 100 millió forintos támogatásának köszönhetően valósult meg. Az előbbi forrásból:

  • új hárompályás csúszda,
  • sétányok,
  • egy 1000 négyzetméteres többfunkciós rendezvénytér,
  • valamint homokfoci- és strandröplabda pálya létesült.

Mindezek mellett pedig öltözők és új büfék is létrejöttek, plázsokat alakítottak ki, árnyékolórendszerek épültek, valamint korszerűsítették a világítást is.

A Magyar Turisztikai Ügynökség támogatásának köszönhetően pedig családbarát játszótér épült, modern beléptetőrendszert alakítottak ki és egy új Tourinform Iroda jött létre.


További Tisza-tavi településen zajlik strandfejlesztés

Balogh Gyula, a térség polgármestere elmondta: két évvel ezelőtt mintegy hatvanezren látogatták a strandot, ez a szám csökkent tavaly az építkezés idején, amikor csak egy hónapig volt nyitva a partszakasz, de bíznak abban, hogy a megújult strand a korábbinál is több látogatót vonz majd.

Idén nemcsak Abádszalókon korszerűsödött a szabadstrand, több Tisza-tavi településen zajlik strandfejlesztés: Tiszafüreden, Kiskörén, Sarudon, Tiszanánán, Poroszlón és Tiszabábolnán.

Mi épül?Tisza-tóstrandAbádszalókTerület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)Magyar Turisztikai Ügynökség

Hírlevél

Hirdetés