2024.03.28, Csütörtök
Új közösségi házat avatott Budakalász
Fotó: MTI

Új közösségi házat avatott Budakalász

mti

2020.08.21. 08:43 - Hegedűs Gergely

A kétszintes épület átadása után egy új óvoda építését is tervbe vette a Pest megyei település.

Hirdetés

Budakalászon átadták a Szent Imre KözössÉgi Házat. A bruttó 210 négyzetméteres alapterületű, kétszintes épületet a közbeszerzési adatok szerint a B&G Generál Üzemeltetési és Építőipari Kft. kivitelezte. A közösségi ház földszintjén kialakítottak egy rendezvénytermet, a tetőtérben pedig egy kisebb helyiséget, amely csoportfoglalkozások helyszínéül szolgál.

Az átadón Göbl Richárd (2011 Egyesület), Budakalász polgármestere elmondta,

a település kezdeményezte egy katolikus óvoda építését, ezt a Szent Kereszt Felmagasztalása templom mellett, a korábban lebontott vasútsori óvoda helyén szeretnék megvalósítani.

Az eseményen a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára is részt vett. Soltész Miklós hangsúlyozta, a kormány támogatja a közösségi épületek megújítását, építését. "Ezért támogatták 130 millió forinttal a Szent Imre közösségi ház megvalósítását annak a közösségnek, amely méltó utódja azoknak a bátraknak, akik a legnagyobb magyarországi keresztényüldözés közepette, 1963 és 1965 között templomot mertek építeni Szent István tiszteletére" - fogalmazott a politikus.

Mi épül?közösségi épületekBudakalászóvodafejlesztésépítőipari cégekB&G Építő Kft.

Hírlevél

Hirdetés