2024.04.25, Csütörtök
Átadták az ország első családbarát jégcsarnokát Győrben
Fotók: MTI/Krizsán Csaba

Átadták az ország első családbarát jégcsarnokát Győrben

MTI

2020.09.03. 11:06 - Almási Krisztina

A 4000 négyzetméteres csarnok 1200 néző befogadására lesz alkalmas, amely hazai és nemzetközi mérkőzések lebonyolítására is alkalmas.

Hirdetés

Átadták az ország első családbarát jégcsarnokát, a 2 milliárd 170 millió forintból épült Nemak Jégcsarnokot szerdán Győrben, a kivitelezést a Fodor Építőipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. valósította meg. A jégcsarnok alapkövét 2017 novemberében tették le.

Az 1200 embert befogadó, 4000 négyzetméteres csarnokban 250 jégkorongozó és 50 műkorcsolyázó sportol már óvodás kortól, emellett az országban Győrben vesznek részt a legtöbben a lakossági közösségi korcsolyázásban, évente mintegy 48 ezren.

A csarnokban hat öltözőt, egy edzőtermet, egy oktatótermet, egy vendéglátó egységet és egy sportboltot is kialakítottak.

Fotók: MTI/Krizsán Csaba

A komplexum alkalmas hazai első osztályú és nemzetközi mérkőzések lebonyolítására, edzőtáborok megrendezésére.

A Nemak Jégcsarnok az első az országban, ahol lehet családi jegyet váltani a családbarát szekcióba, emellett a mérkőzések alatt a gyermekeket sokféle foglalkoztató is várja, köztük olyan is, ahol a korcsolyázás alapjait tudják elsajátítani.


Társadalmi összefogással épült meg a csarnok

A Győri ETO Hockey Club elődjét 1870-ben alapították és 1984-ben - hasonlóan a jelenlegi jégpályához - társadalmi összefogással épült egy pálya. A jégcsarnokot a Nemak Győr Alumíniumöntöde Kft. 1,7 milliárd forint társaságiadó-támogatásából, a győri önkormányzat által biztosított 259 millió forintból, 500 millió forint önerőből, illetve további győri magánszemélyek és vállalatok támogatásából építette.

A jégcsarnokban az első nemzetközi mérkőzés januárjában lesz, akkor rendezik az U18-as Divízió I/A csoportos női jégkorong-világbajnokságot, amelyen a magyar válogatott is részt vesz.

 

Fotók: MTI/Krizsán Csaba

 

Mi épül?GyőrjégcsarnoksportcsarnoksportberuházásokFodor Építőipari Kft.építőipari cégek

Hírlevél

Hirdetés