2024.04.12, Péntek
Nyíltvízi edzőközpontot adtak át Dunakeszin
Illusztráció - Pexels

Nyíltvízi edzőközpontot adtak át Dunakeszin

MTI

2020.09.07. 14:38 - Gyöngyösi Klaudia

Az edzőközpont elsődleges célja, hogy a Dunakeszire érkező magyar és külföldi sportolóknak, egyesületeknek megfelelő szállást biztosítson.

Hirdetés

Átadták a hazai támogatásból felépített nyíltvízi edzőközpontot Dunakeszin. A létesítmény mintegy 760 millió forintból valósult meg alig másfél év alatt a városi napközis tábor területén.

Az edzőközpont elsődleges célja, hogy a Dunakeszire érkező magyar és külföldi sportolóknak, egyesületeknek olyan szállást biztosítson, amelynek a közelében elérhetőek evezésre, úszásra, sportolásra alkalmas helyszínek, így a Dunakeszi Kajak Club vagy a Dunakeszi Sárkány Légió.

A helyszínen minden adott komplett edzőtáborok megszervezéséhez is.

Az átadott edzőközpont (forrás: Dunakeszi Polgármesteri Hivatal)

Az objektum 50 fő elszállásolására képes

A létesítmény megvalósításának másik fontos célja, hogy használatával erősítsék a város külföldi és belföldi testvérkapcsolatait, ezzel összefüggésben pedig cserediák-programok meghirdetésére is lehetőséget biztosít.

Az új, közösségi térként is funkcionáló központ egyszerre több mint ötven fő elszállásolására, száz fő étkeztetésére, valamint a sporteszközök tárolására biztosít lehetőséget.

A szalagátvágáson Dióssi Csaba, Dunakeszi polgármestere is jelen volt.

A Polgármesteri Hivatal sajtóközleménye szerint a beruházást a Magyar Kajak-Kenu Szövetség is támogatta.  A területet a megvalósításhoz a település önkormányzata biztosította, amely segíti az üzemeltetéshez szükséges eszközök beszerzését is.

Mi épül?Dunakeszisportberuházásokedzőközpontközösségi épületek

Hírlevél

Hirdetés