2024.04.24, Szerda
Rég várt fejlesztés valósult meg Szigetmonostoron
Fotók: MTI

Rég várt fejlesztés valósult meg Szigetmonostoron

MTI

2020.09.01. 16:45 - Gyöngyösi Klaudia

A fejlesztéssel a kerékpárút mellett egy megújuló energiaforrást felhasználó energiahatékony épülettel is bővült Szigetmonostor.

Hirdetés

Új óvoda épült Szigetmonostoron, továbbá egy kerékpárutat is kialakítottak. A szigetmonostori Nyitnikék Óvoda megépítésére több mint 310 millió forintot fordítottak, ehhez a település 34 millió forint saját forrást biztosított.

Az avatóünnepségen Vitályos Eszter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára elmondta: régen várt beruházások valósultak meg.

 

A fejlesztéssel egy megújuló energiaforrást felhasználó, de a falusias életkörnyezethez illeszkedő költség- és energiahatékony épülettel bővült Szigetmonostor.

 

Nőhet a település turisztikai vonzereje

Az eseményen az is kiderült, hogy a Pest megyei fejlesztési keretből Szigetmonostor több mint 180 millió forintot nyert bicikliút-fejlesztésre.

Az elkészült kerékpárút egyik célja az volt, hogy megvalósuljon a Kis- és a Nagy-Duna összeköttetése, amely megteremti a biztonságos és környezetbarát biciklizés feltételeit, valamint növeli a település turisztikai vonzerejét is.

Így 2010-hez képest több mint 210 új óvoda épült Magyarországon.

Mi épül?óvodaóvodafejlesztésSzigetmonostorkerékpárút

Hírlevél

Hirdetés