2024.03.19, Kedd
Több pályával gazdagodik a nyíregyházi utánpótlás központ, kollégium is épül
Illusztráció (Nagy Zsuzsanna/magyarepitok.hu)

Több pályával gazdagodik a nyíregyházi utánpótlás központ, kollégium is épül

magyarepitok.hu

2020.09.23. 07:54 - Kalácska-Nagy Nóra

Meghatározó sportberuházás tervezése kezdődik el Nyíregyházán: megújul és kibővül a Spartacus-Bozsik József Labdarúgó Akadémia.

Hirdetés

A nyíregyházi labdarúgó akadémia örökösföldi edzőközpontjának megvalósítása újabb lépcsőfokhoz érkezett. A BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. projektjében kiírták az engedélyezési és kivitelezési tervekről szóló pályázatot. Az elkészült ajánlatok benyújtásának határideje 2020. október 21. – derül ki az uniós közbeszerzési adatokból.

A beruházással érintett tizenegy hektáros területen

  • 7 db nagyméretű pálya,
  • 1 db kisebb méretű fedett pálya,
  • 3 db kisméretű pálya
  • és egy futódomb

fogja szolgálni az utánpótlás csapat sportolóinak fejlődését és szakmai felkészítését.

 

Teljeskörű felújítás és bővítés kezdődik

Az utánpótlásnevelést biztosító és az első csapat edzéshelyszíneként is szolgáló sportkomplexum több épülettel is bővül. A kétemeletes főépület az akadémia alapvető funkcióit foglalja magában. Itt találhatók majd

  • a sportolói öltözők,
  • az edzőterem,
  • az irodák
  • és a kollégiumi szobák,

valamint helyet kap egy rekreációs rész is.

A fejlesztésben épül egy egyszintes csarnoképület is, amely a téli időszakban biztosít edzési lehetőséget a sportolóknak. Emellett felújítják és bővítik a már meglévő öltözőt és lelátót is. Ezek az épületek a létesítményigazgatás és pályakarbantartás mellett a rendezvényre érkező látogatókat szolgálják ki.

 

Számos pályán játszhatnak a sportolók

A tervezési feladatok az utánpótlás csapatok számára legfontosabb helyszíneket, a futballpályákat is érintik. A projektben mű- és élőfüves pályákat is átadnak. A beruházást bejelentő májusi sajtótájékoztatón elhangzott: jelenleg 350 gyerek futballozik az akadémián, az edzőkomplexum megépítésével számuk elérheti az öt-hatszázat is.

Mi épül?Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. (BMSK)Nyíregyházasportberuházásoktervpályázatépületfelújítás

Hírlevél

Hirdetés