2024.03.29, Péntek
Átalakul a volt KTK pálya: új szabadidő- és sportpark épül Kiskunfélegyházán
Illusztráció: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Átalakul a volt KTK pálya: új szabadidő- és sportpark épül Kiskunfélegyházán

magyarepitok.hu

2020.10.30. 18:27 - Kalácska-Nagy Nóra

Street workout pálya és játszótér is helyet kap a Délút munkájával átalakított területen.

Hirdetés

A volt Kiskunfélegyházi Torna Klub (KTK) átalakítására kiírt pályázatot a Délút Építő és Bányászati Kft. nyerte el. A cég kivitelezi az új lakossági szabadidő- és sportparkot több, mint 285 millió forint értékben – derül ki a közbeszerzési adatokból. 

 

Gyerekek számára készül focipálya 

A Liget u. 11. házszám alatt található területen először bontási munkákat végeznek, melynek során leszerelik a pénztárfülke épületét, a büfét, a tárolót, az irodát és az öltöző egy részét is. Ezt követően megkezdődhet a sport- és szabadidőpark kialakítása, ennek keretében 

  • felújítják a salak futópályát; 
  • építenek egy gyepes, gyerek focipályát és egy kispályás, szintén gyepes focipályát; 
  • valamint kialakítanak egy aszfaltos kosárlabdapályát is. 

A pályák mindegyikét 4 méter magas kerítéssel látják el. A kialakított fogadótéren fitnesz eszközöket helyeznek el, itt ütéscsillapító burkolatot is alkalmaznak a sérülések elkerülése érdekében. 

 

Felújítják a parkba vezető utat 

A sportolni érkezőket újonnan ültetett cserjék és fák fogadják majd a parkban, valamint padok, hulladékgyűjtők, ivókút, street workout pálya és játszótér szolgálja az aktív kikapcsolódást. 

A telek körül teljes egészében új kerítést építenek fel. Ennek a Liget utca felőli oldalát kapuval látják el, kettőt pedig a terület déli határvonalán alakítanak ki. 

A kivitelezők feladata továbbá a sportpálya megközelítésének megoldása, ezért a Szolnok és Kiskunfélegyháza közötti összekötő út meglévő útcsatlakozását felújítják a burkolat elbontásával, és új aszfalt pályaszerkezetet alakítanak ki. 

Mi épül?Délút Építő és Bányászati Kft.Kiskunfélegyházasportberuházásokszabadidőpark

Hírlevél

Hirdetés