2022.11.29, Kedd
Szerkezetkész lett a BudaPart újabb irodaháza
Az építkezés korábbi állapota (Fotó: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu)

Szerkezetkész lett a BudaPart újabb irodaháza

magyarepitok.hu

2020.10.12. 10:07 - Almási Krisztina

A Market kivitelezésében és a Property Market fejlesztésében megvalósuló irodaépület jelenleg 50 %-os készültségnél jár, naponta 120 szakember dolgozik rajta.

Hirdetés

Elkészült a BudaPart CITY irodaház szerkezetépítési munkáival a Market Építő Zrt., ebből az alkalomból pedig bokrétaünnepséget tartottak a helyszínen. A Property Market fejlesztésében megvalósuló irodaház közel 20 ezer négyzetméteren kínál majd irodahelyiségeket és egyéb szolgáltatásokat 2021 nyarától. Az építkezés jelenlegi ütemével számolva a tervezettnél is korábbi átadás valósulhat meg.

Mindössze 365 munkanap alatt készült el az új, hatemeletes irodaépület szerkezete.

A szerkezetkész állapot megvalósításához a Market 46 000 m3 földet mozgatott meg, 18 500 m3 betont használt fel és 2512 tonna acélt épített be. A mélyépítési, alapozási és szerkezetépítési munkákat a homlokzati elemek felhúzása, a gépészeti tető kiépítése, a liftelőterek és lépcsőházak belsőépítészete, a liftek beemelése és a tetőteraszok kialakítása követi.

A kivitelezés jelenleg 50%-os készültségnél jár, köszönhetően az átlagosan napi 120 szakember munkájának.


Számos magyar és multinacionális cég települ a BudaPartra

A BudaParton összesen 15 lakó- és 13 irodaház, egy hotel, valamint 15 ezer négyzetméternyi kereskedelmi terület kialakítása zajlik. Emellett folyamatban van az egyéb infrastrukturális elemek fejlesztése is, mint például a beruházás további ütemeihez kapcsolódó lámpás közlekedési csomópontok kialakítása.

A projekt sikerességét jól mutatja, hogy már több mint 700 lakás elkelt.

Mindezek mellett folyamatosan jelentik be a magyar és multinacionális cégek, hogy székházukat áthelyezik a BudaPartra. Az épülő újgenerációs irodaházba az elsők között a világ egyik legismertebb gyógyszervállalata, a Bayer Hungária egy teljes szintre, mintegy 3200 m2-re írt alá bérleti szerződést.


A lakók és dolgozók kényelmét szolgálják a BudaPart megoldásai

A BIM-ben (Building Information Modeling) épülő irodaház esetében a LEED GOLD környezetvédelmi minősítés megszerzését tűzték ki célul, ezzel is igazodva a városnegyed zöld koncepciójához.

A budaparti irodaházak előnyei között szerepelnek a smart megoldások, az épített környezet, a természeti adottságok és az egyedi építészeti sajátosságok. A közelben elérhető különféle üzeletek és szolgáltatások, valamint a Duna közelsége még vonzóbbá teszi a városnegyedet.

 

Így fog kinézni a BudaPart CITY irodaháza


A BudaParttal együtt fejlődik a közösségi közlekedés

Budapest történetének egyik legnagyobb beruházása a BudaPart, amelynek első öt épületét már átadták, emellett folyamatosan épül a BudaPart CITY irodaház és a BudaPart Otthonok ’E’ lakóépület, amelyek 2021-ben készülnek el a városnegyed új, két hektáros központi parkjával együtt.

Előkészítés alatt áll egy újabb iroda- és lakóház, valamint egy hotel indítása, illetve tovább folytatódik a lakók és az irodai dolgozók életét még inkább könnyítő átfogó infrastruktúra és közlekedésfejlesztés is. A városnegyed még az idei évben újabb buszjárattal is elérhető lesz, emellett a Déli körvasút fejlesztési tervében szerepel Nádorkert néven egy új vasúti megálló létesítése is, a Budai Fonódó villamoshálózat II. ütemének megvalósításával pedig a Dombóvári úttól a Szent Gellért térig immáron kötött pályán is kapcsolódik majd a BudaPart a főváros vérkeringésébe.

Mi épül?Market Építő Zrt.Property Market Kft.BudaPartirodaházirodaBudapest

Hírlevél