2024.04.19, Péntek
A luxus legmagasabb fokát érte el munkájával a Market: elkészült az Elysium Társasház
Fotó: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

A luxus legmagasabb fokát érte el munkájával a Market: elkészült az Elysium Társasház

magyarepitok.hu

2020.11.20. 18:17 - Kalácska-Nagy Nóra

Wellness- és fittnessrészleg, jóga- és masszázsszobák, közösségi és privát szaunavilág és concierge munkaállomás is helyet kapott az Elysiumban.

Hirdetés

A főváros II. kerületében található és a Market Építő Zrt. által kivitelezett Elysium Társasház elnyerte végső formáját. Ebből az alkalomból lapunk exkluzív sajtóbejáráson vehetett részt. A lakóépület beruházója a Rózsadomb Panoráma Kft., fejlesztője a RED Real Kft. és tervezője a CÉH Zrt. volt.

A Vérhalom utcai, 97 lakásos házban jelenleg még folynak belsőépítészeti munkák, de többen már beköltöztek örökpanorámás lakásukba.

Az Elysiumban található ingatlanok mindegyike a Duna felé tájolt, nagy méretű terasszal rendelkezik, rálátást biztosítva a Dunára, az Országházra és a budai Várnegyedre.

Fotó: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

A lakásokban smart home rendszer, az épületben központi automatikai rendszer gondoskodik az ideális energiafelhasználásról, így automatizált árnyékolási, világítási, fűtés-hűtési és szellőztetési protokollok működtetik a házat.

 

Ősfás park veszi körül a társasházat

Az Elysium Társasház helyén korábban egy SZOT-szálló állt, amelynek bezárása után évtizedekig elhagyatottan állt a terület. Balogh Ferenc, a CÉH Zrt. vezető tervezője a kezdetektől részese volt a nagyszabású projektnek. A szakember a társasház kapcsán érdekességként kiemelte: nem látható az épületen semmilyen gépészeti elem, sikerült azokat teljes mértékben elrejteni.

Mivel a Duna szintje felett 100 méterrel magasodik az épület, ez az adottság alapvetően meghatározta az épület tervezését.

 

Fotó: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Az Elysiumot több mint két hektáros ősfás park veszi körül, vagyis az egész telek 70 %-át zöld területet borítja.

A tervező hozzátette: a társasház két szintje is a föld alatt található, ezenkívül az alsó két szint a kiszolgáló és üzemeltetési egységeknek ad helyet, míg a felső szinteken a lakásokat alakították ki.

 

Minőség és luxus jellemzi a felhasznált anyagokat

A tervezés legfontosabb pontja a használói kompromisszummentesség volt. Ennek megfelelően nagyon magas a közösségi területek és szolgáltatások aránya: lobby, wellness- és fittnessrészleg, jóga- és masszázsszobák, közösségi és privát szaunavilág, mosoda, játszótér, futópálya, autómosó, concierge munkaállomás is helyet kapott az Elysiumban.

 

Fotó: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Krenn Tamás, a Market projektvezetője a belsőépítészeti koncepcióról beszélt. Kiemelte:

az épületben használt anyagokra az átgondoltság, a minőség és a luxus jellemző.

Az Elysiumban más kontinensről származó természetes fa- és kőburkolatok, iparművészeti eszközökkel készült aranyháló tapéta, üveg és oversize greslapok dominálnak. A berendezés elemeit a beruházó olasz gyártók design termékcsaládjából válogatta ki, legtöbb esetben személyesen.

 

Fotó: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu


Barlang húzódik a ház alatt

Torbágyi Örs, a RED Real Kft. projektvezetője így foglalta össze a társasház volumenét az ingatlanok között: „Erre a házra, úgy gondolom, mind a beépített anyagok, mind a résztvevő szereplők, a célközönség és a lokáció szempontjából is azt lehet mondani, hogy ez Magyarország legjobb ilyen léptékű társasháza.” A szakember hozzátette:

a kompromisszummentesség a legnagyobb mértékben jellemzi a lakásokat, hiszen kivétel nélkül egyedi, használó által kért alaprajzzal és építőanyagokkal kerültek kialakításra.

Fotó: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Bajcsay Márton, a Market építésvezetője kifejtette: „sokan nem tudják, hogy az épület alatt húzódik a Molnár János barlang, amely egy búvárok által használt, közel 7 kilométer hosszú, járatokkal rendelkező, vizes barlang. Ennek megóvása az elsődleges szempont volt a kivitelezés során.”

Egy másik szakmai elismerésre okot adó tényezőról is szót ejtett a szakember:

„nagyon kevesen vették észre a városban, hogy elbontottunk egy hatalmas épületet és a helyére egy újat építettünk.”

Az építésvezető városi foghíjbeépítéshez hasonlította a projektet, hiszen „egyetlen szűk utcából, mindössze egy kapubejárón keresztül kellett megépíteni az egyébként elnyújtott, elhúzódó épületet.”

 

Fotó: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu


Újrahasznosították a törmeléket

Bősze Szilvia, a CÉH Zrt. fejlesztési igazgatója hozzátette: a projekt során a korábbi épület elbontott törmelékét a helyszínen aprították, szelektálták és az alapozás során újrahasznosították, így csökkentve a fejlesztés környezetterhelését mind hulladék, mind építési tehergépjármű forgalom tekintetében.

Emellett a projekt keretében megújult az Elysiumba vezető utak állapota is, mellyel a környék is nyert.

Galéria

Mi épül?Market Építő Zrt.Rózsadomb Panoráma Kft.BudapestRED Real Kft.CÉH Zrt.építőipari cégek

Hírlevél

Hirdetés