2024.03.29, Péntek
Alaposan átalakul a keszthelyi Balaton-part, elindult az ötletpályázat
illusztráció - pixabay: keszthelyi Balaton-part

Alaposan átalakul a keszthelyi Balaton-part, elindult az ötletpályázat

mti

2020.11.02. 10:58 - Hegedűs Gergely

Többek közt strand, wellnessközpont és kereskedelmi egységek alkotta multifunkcionális épületegyüttest szeretne létrehozni a város.

Hirdetés

Keszthely Balaton-parti területének megújítására írt ki nyílt építészeti ötletpályázatot 40 alatti építőművészek, építészmérnökök, építészek, belsőépítészek számára a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) Építőművészeti Tagozata - közölte a köztestület az MTI-vel hétfőn.    

Keszthely Balaton felőli megközelítésének helyszíne a kikötő és a móló környezete, amelynek jelenleg a városi strand és a sportpálya is részét képezi.

A kiemelt jelentőségű területen a város a következő 10-15 évben egy magas szintű szolgáltatást nyújtó, multifunkcionális együttest (strand, wellness, szórakoztató kereskedelmi és más egységek) szeretne létrehozni

- írja a közlemény.     


Még bő egy hónapig lehet pályázni

A fejlesztéshez még nincs kész részletes tervezési program, ezért az ötletpályázatra elsősorban komplex, építészeti-tájépítészeti feltáró tanulmányterveket várnak, amelyek jó alapul szolgálhatnak a fejlesztéssel kapcsolatos esetleges további döntésekhez. 

A teljes pályázati kiírás az MMA internetes oldalán található. A pályázat benyújtásának határideje december 11. A pályázatokat az MMA tagjaiból és a keszthelyi városvezetés képviselőiből álló bizottság bírálja el. A pályázatok díjazásának keretösszege ötmillió forint. Az eredményhirdetés januárban lesz  - olvasható a közleményben.

Mi épül?KeszthelystrandBalatonépítészetpályázatoktervezés

Hírlevél

Hirdetés