2024.03.19, Kedd
Megújul az Oscar-díjas filmben is feltűnt budai gimnázium
Látványtervek: sztangela.hu

Megújul az Oscar-díjas filmben is feltűnt budai gimnázium

magyarepitok.hu/pestbuda.hu

2020.11.11. 10:15 - Kalácska-Nagy Nóra

Új közösségi teret kap és természettudományos szaktantermi szárnnyal bővül a II. kerületi Szent Angéla iskola.

Hirdetés

Idén áprilisban kezdődtek meg a főváros II. kerületében, az Ady Endre utca és Zivatar utca sarkán álló Szent Angéla Ferences Általános Iskola és Gimnázium felújítási munkálatai – írta meg a pestbuda.hu a Budai Polgár című kerületi lap információ alapján. Hosszas előkészítés után az építkezés kétmilliárd forintból kezdődhetett meg a Pesti Építő Zrt. munkájával.

A projekt részeként megépül az új közösségi tér, amely alkalmas lesz arra, hogy egyszerre fogadja be az iskola összes tanulóját.

Ezen kívül kialakítanak egy természettudományos szaktantermi szárnyat, ahol XXI. századi keretek között folytatódhat a természettudományos oktatás, emellett megújul az intézmény könyvtára is.

Látványtervek: sztangela.hu


Konténerekben tanultak ideiglenesen a diákok

Októberben már a lépcsőzetes lelátó és az aula szerkezetének kialakításánál tartottak a kivitelezők. Korábban elbontották a Zivatar utca 10. szám alatti épületet, és a tanulók egy részének ideiglenes elhelyezését biztosító konténerhelyiségeket telepítettek.

Az Orsolya és a Ferenc épületek meghatározott részeit szintén elbontották, és a fennmaradó részeit átépítik, valamint az Angéla épület bontási feladatait is ellátták.

Az új épületrészben 3 személyfelvonót létesítenek és akadálymentesítik a vizes helyiségeket, emellett konyhatechnológiát, audiovizuális rendszereket és színpadtechnikát is kialakítanak.

 

Fotó: szentangela.hu

Kis területen kell a bővítést elvégezni

A bontási feladatokat éppen akkor végezték el, amikor a koronavírus-járvány miatt amúgy is üresen állt az épület.  Dobszay Benedek tartományfőnök-helyettes egy szülői fórumon elmondta, az iskolának nem volt közösségi tere és nagyon kicsi területen kellett megkeresni, merre tud minél több funkcióval bővülni működőképességének megőrzése mellett.

Ezek a beruházások mintegy folytatásai a korábbi felújítási munkáknak. Korábban ugyanis összesen 170 millió forintos uniós forrásból

  • napelemes rendszert telepítettek,
  • kicserélték az összes nyílászárót,
  • és elkészítették a külső hőszigetelést is.

Az iskola felújítása mindenképp időszerű volt, hiszen az épület nemrég még a Mindenki című Oscar-díjas magyar rövidfilm díszletéül szolgált.

Mi épül?BudapestiskolafelújításPesti Építő Zrt.építőipari cégek

Hírlevél

Hirdetés