2024.04.27, Szombat

Hirdetés

Bővítette gyártócsarnokát az áramsíneket előállító nagyvállalat
dunaonline.hu

Bővítette gyártócsarnokát az áramsíneket előállító nagyvállalat

MTI

2020.12.07. 19:30 - Kalácska-Nagy Nóra

A tervek szerint jövőre további jelentős bővítést hajtanak végre, így a következő években emelkedni fog a jelenleg 2000 körüli dolgozói létszám.

Hirdetés

A Schneider Electric 12 millió eurónyi beruházást valósított meg idén magyarországi gyáraiban és logisztikai központjában – közölte az elektronikai vállalat.

A fejlesztések részeként a cég gyöngyösi üzemében 2800 négyzetméteres résszel bővítették a meglévő gyártócsarnokot, új gyártósorokat helyeztek üzembe, és megújították a termelést kiszolgáló informatikai infrastruktúrát is. A múlt év végi 100 fős létszámot pedig eddig tíz százalékkal bővítették.

A gyöngyösi gyár a Schneider Electric globális termelésében is speciális szerepet tölt be, egyike annak a három üzemnek, amelyben a vállalat áramsíneket állít elő.

 

Zalában és Szigetszentmiklóson is fejlesztettek

A cég MG Zala üzemében szintén technológiai fejlesztés valósult meg, új gyártósorokat helyeztek üzembe. A projekt komoly előrelépés a termelési folyamatok automatizációjában, amely növeli a hatékonyságot.

A vállalat szigetszentmiklósi logisztikai központjában, a CEELog-ban informatikai fejlesztéseket és az anyagmozgatás hatékonyságát növelő projekteket hajtottak végre.

Veres Zsolt, a Schneider Electric Zrt. vezérigazgatója kiemelte:

a következő években tovább erősödik Magyarország szerepe a Schneider Electric globális tevékenységén belül. Nő a regionális, Európát kiszolgáló beszerzési központ Budapesten, és a tervek szerint jövőre további jelentős bővítést hajtanak majd végre. Így a következő években emelkedni fog a jelenleg 2000 körüli dolgozói létszám.

 

Gyárbővítésről egyeztek meg

A Schneider Electric Magyarországon négy telephelyen gyárt

  • villamos elosztószekrényeket,
  • megszakítókat,
  • kismegszakítókat és tartozékaikat,
  • áramelosztó sínrendszereket,
  • kapcsolószekrényeket
  • és öntöttházas megszakítókat is.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter múlt héten megállapodást kötött a Schneider Electric vezetőivel Párizsban az elektronikai vállalat magyarországi gyárainak bővítéséről. A beruházás értéke négy és fél milliárd forint, amelyhez az állam 600 millió forintos támogatást biztosít.

Mi épül?Gyöngyöselektronikaüzemfejlesztéslogisztikai központ

Hírlevél

Hirdetés