2024.03.29, Péntek
Bővíti kecskeméti gyárát a Mercedes: tisztán elektromos autókat fognak gyártani
origo.hu

Bővíti kecskeméti gyárát a Mercedes: tisztán elektromos autókat fognak gyártani

mti

2020.12.14. 10:05 - Szabó Ákos

Mintegy 50 milliárd forintos beruházást jelentettek be, karosszériaüzemet is építenek.

Hirdetés

Jelentősen, újabb 50 milliárd forintos beruházással bővíti kecskeméti gyárát a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary. A fejlesztés keretében a vállalat megkezdi Magyarországon elsőként a tisztán elektromos meghajtású autók gyártását – jelentették be a kecskeméti gyárból közvetített online sajtótájékoztatón.

A cég ehhez szükséges karosszériaüzemet épít, és megkezdi a kecskeméti gyár technológiai felkészítését a tisztán elektromos autók szériagyártására.

 

High-tech beruházás indul

A német autóipari vállalat annak ellenére kezd high-tech beruházásba Magyarországon, hogy az autóiparban nemzetközi szinten jelenleg óvatos hangulat van.

Az 50 milliárd forint értékű beruházáshoz a magyar kormány 15 milliárd forint támogatást biztosít, a fejlesztéssel több mint 4400 munkahely jövője válik teljesen biztossá – mondta el Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A proejkttel további több száz új munkahelyet teremtenek.

Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója elmondta:

Kecskeméten fogják gyártani az EQB, azaz a tisztán elektromos meghajtású autót, amelynek 2021 utolsó negyedévétől kezdődhet a sorozatgyártása.

Az idén márciusban bejelentett új présüzem pedig 2022-ben megkezdi működését - tette hozzá.

A kecskeméti gyárban 2019-ben mintegy 190 ezer Mercedes-Benz kompakt autót állítottak elő. A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. 2019-ben közel 3,7 milliárd eurós forgalmat ért el, amely az előző évhez képest 2,7 százalékos növekedést jelent.

Mi épül?KecskemétMercedesüzemépítésinnováció

Hírlevél

Hirdetés