2022.05.23, Hétfő

Hirdetés

Ezzel a fejlesztéssel teljessé vált Budapest meghatározó K+F fókuszú irodaparkja
Fotók: WING

Ezzel a fejlesztéssel teljessé vált Budapest meghatározó K+F fókuszú irodaparkja

magyarepitok.hu/WING

2020.12.14. 14:25 - Kalácska-Nagy Nóra

Az evosoft Hungary szoftverfejlesztői mintegy 19.400 négyzetméteren alakítják ki irodáikat és kutató laborjaikat.

Hirdetés

Elkészült az evosoft Hungary Kft.-nek, a Siemens leányvállalatának új székháza a Rákóczi híd budai hídfőjénél a KÉSZ Csoport tagvállalata, a KÉSZ Építő Zrt. generálkivitelezésével. Mint korábban is megírtuk, az innovatív, hatemeletes, akadálymentesített irodaház mélyépítési feladatait a HBM Soletanche Bachy Kft. látta el, a szerkezetépítésésen az Épszerk-Pannónia Invest Kft. dolgozott.

Magyarország egyik legnagyobb ingatlanfejlesztő vállalkozása, a WING új székházfejlesztésével egy tető alá hozta az evosoft Hungary jelenleg több budapesti helyszínen végzett tevékenységét - derült ki a WING lapunkhoz is eljuttatott sajtóközleményéből. Az evosoft beköltözése várhatóan 2020 decemberétől indul.

Fotók: WING

Négyszintes mélygarázs is tartozik az épülethez

Az irodaház közel 22.000 négyzetméter alapterületű, melyből az evosoft Hungary szoftverfejlesztői mintegy 19.400 négyzetméteren alakítják ki irodáikat és kutató laborjaikat. Az épülethez egy 520 férőhelyes, négyszintes mélygarázs is tartozik.

A LEED Gold környezettudatossági védjegy elvárásai alapján megépült ház megfelel a legmagasabb szintű környezetvédelmi szabályoknak, környezettudatos épületgépészeti technológiákkal rendelkezik és kiváló minőségű anyagokból készült.

 

Ablak a Dunára

Az evosoft székháza a Magyar Nobel-díjasok Kutatás-Fejlesztési Park második, egyúttal befejező ütemeként, a szintén WING fejlesztésben felépült Ericsson Ház mellett található. A fejlesztés átadásával teljessé vált Budapest meghatározó K+F fókuszú irodaparkja, az Infopark.

Az új irodaépület különlegessége, hogy egy óriási homlokzati áttörés a letisztult üvegfelületben szinte „ablakot” nyit a Dunára, egyúttal kilátást biztosít a belső udvarok és a hátsó irodarészek számára, így rengeteg természetes fénnyel árasztja el a középső irodaterületeket is.

A földszinti szolgáltató egységek és a zöld belső udvarok az elegáns lobbytérből közelíthetők meg. Az épületen belül, illetve a tetőkön és a teraszokon is nagy felületeken alkalmaztak zöldnövényzetet, valamint az épület körül fásított parkot is kialakítottak.

1400 munkavállaló költözhet az új székházba

A Siemens 100 százalékos tulajdonában álló evosoft Hungary Kft. ipari szoftverfejlesztéssel foglalkozik

  • az automatizálástechnika,
  • az integrált hajtásvezérlés,
  • az orvosi képalkotás,
  • az elektromos autók
  • és az energetika területén.

Az új székház az evosoft csaknem 1.400 munkavállalója számára teremt a digitalizáció követelményeinek is megfelelő munkahelyet. Az elhelyezkedésnél fontos szempont volt a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Informatikai Karának, a jövő informatikusait képző felsőoktatási intézményeknek közelsége.

Mi épül?KÉSZ CsoportHBM Kft.Épszerk-Pannónia Invest Kft.Wing Zrt.

Hírlevél

Hirdetés