2024.03.19, Kedd
Teljes körű modernizáció valósul meg a Gyulai Várfürdőben
illusztráció - Envato

Teljes körű modernizáció valósul meg a Gyulai Várfürdőben

MTI

2021.01.13. 18:30 - Kolinek Nóra

A projekt keretében növelik a gyerekparadicsom területét és új élményinstallációkat is beszereznek.

Hirdetés

Közel 3 milliárd forint támogatásból fejlesztheti szolgáltatásait a Gyulai Várfürdő. A kapacitásbővítésre szánt összeget a létesítmény 280 millió forint önerővel egészíti ki. A szerdai helyszínen tartott sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a várhatóan másfél évig tartó beruházás 2023 végére fejeződhet be.

A tervek szerint 2022 őszén induló beruházás során

duplájára növelik a gyerekparadicsom területét és új élményinstallációkat szereznek be,

amelyekkel elsősorban a gyerekes családoknak, mint az egyik fő látogatói körnek kedveznek. Mindezek mellett átalakítják és növelik a termálvizes medencék felületét, amellyel a fürdő másik fő célcsoportját, a gyógyulni vágyó idősebb korosztályt célozzák meg.

A fejlesztés további részeként a főépület átalakításával egy gyógyászati wellness központot hoznának létre a vendéglátóterek és öltözők bővítése mellett. Ezáltal négyévszakossá tehető a fürdő, és az itt töltött vendégéjszakák száma is növelhető 3-4 napról akár két hétre is.
 

A fürdőben jelenleg is zajlik egy energetikai beruházás

A fürdő fejlesztése a városban lévő szálláshelyek további fejlődéséhez is hozzájárul.

Az eseményen elhangzott, hogy a beruházás révén a várfürdő középtávon is a régió egyik elsőszámú turisztikai attrakciója maradhat.

A létesítmény hosszú távú fejlesztési stratégiájának kidolgozását 2017-ben kezdték el, amely az alapja lett a most elnyert támogatásnak. A fürdőben jelenleg is zajlik egy energetikai beruházás, amelyre több mint 220 millió forint európai uniós támogatást nyertek el. A projekt jelenleg 75 százalékos készültségű.

Tavaszra várhatóan teljesen befejeződik a 25 méteres uszoda átalakítása és felújítása, a nyílászárócsere, a homlokzati hőszigetelés és a mozgássérültek számára történő fejlesztések.

Mi épül?Gyulagyógyfürdőktermálvízenergetikai beruházásinnováció

Hírlevél

Hirdetés