2024.04.27, Szombat

Hirdetés

Komplex belváros felújítási program részeként újult meg Eger egyik legszebb palotája
Főkép: Indamédia(Wikipédia) Fotók: MTI

Komplex belváros felújítási program részeként újult meg Eger egyik legszebb palotája

MTI

2021.02.08. 16:55 - Gyöngyösi Klaudia

A fejlesztésnek köszönhetően az intézmény immár modern környezetben tudja ellátni feladatait.

Hirdetés

Több mint nettó 370 millió forintból újult meg Eger egyik legszebb épülete: a Bródy Sándor Központi Könyvtárnak otthont adó egykori nagypréposti palota - tájékoztatta a Média Eger Nonprofit Közhasznú Kft. az MTI-t.

 

A közlemény szerint megvalósult az épület teljes felújítása és részleges akadálymentesítése.

Ezzel az intézmény immár megújult, modern környezetben tudja ellátni feladatait. A gróf Batthyány Ignác káptalani nagyprépost által építtetett létesítményben a kivitelezők:

  • helyre állították az elektromos hálózatot,
  • a pince vízzáró szigetelést kapott,
  • továbbá a teljes homlokzat, a tetőszerkezet és a tetőfedés is megszépült.

Emellett elvégezték a homlokzati fa nyílászárók cseréjét és a többi ablak helyreállítását, a bibliotéka akadálymentesítése érdekében pedig beépítették a liftaknát. A belső terek kialakításakor a szakemberek arra törekedtek, hogy maga az épület teljes egészében az olvasóké legyen, így a kiszolgáló funkciókat a szomszéd épületbe költöztették.

 

A projekt egy komplex felújításiprogram része

Az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával a Széchenyi 2020 program keretében végrehajtott projektben a települési arculat erősítését célzó akciók is megvalósulnak – emelték ki a közleményben.

Mindez része a Belvárosi terek komplex megújítása című, nagyszabású helyi fejlesztés-sorozatnak, amelyre Eger önkormányzata korábban több mint 1,8 milliárd forintot nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) támogatási keretéből.

 

Mi épül?Egerkönyvtárműemlékfelújításpalota

Hírlevél

Hirdetés