2024.03.28, Csütörtök
Modern bevásárlóközpontot hoznak létre a somogyi megyeszékhelyen
Látványtervek: Indotek Group - „A látványterveken szereplő brandek logói illusztrációk és nem a valós bérlői mixet tükrözik.”

Modern bevásárlóközpontot hoznak létre a somogyi megyeszékhelyen

magyarepitok.hu

2021.02.11. 15:00 - Gyöngyösi Klaudia

A felújítás során többek között új építészeti elemek elhelyezésére, a belső terek felújítására, illetve a világítási rendszer modernizálására is sor kerül.

Hirdetés

Megkezdődött a Kaposvár Plaza korszerűsítése, amelynek keretében teljesen megújítja a bevásárlóközpont belső tereit és a külső homlokzati részeit a pláza üzemeltetője és tulajdonosa, az Indotek Group – derül ki a vállalat közleményéből.

Az átalakítás során többek között új építészeti elemek elhelyezésére, egy új bejárat kialakítására, a belső terek felújítására, illetve a világítási rendszer és a közösségi mosdók modernizálására is sor kerül.

A közleményben kiemelték: az Indotek Group célja, hogy egy olyan modern és fiatalos bevásárlóközponttá váljon a Kaposvár Plaza, amely kellemes környezetben, magas színvonalú szolgáltatásokkal és széles kínálattal rendelkező üzletekkel várja a látogatókat.

A terveknek megfelelően 2020 októberében megkezdték a korszerűsítési munkákat, a teljes bevásárlóközpont átalakítási munkálatai pedig várhatóan 2021. nyarán fejeződnek be.

 

Az ezredforduló óta nem történt fejlesztés

A Kaposvár Plaza mintegy tizenkétezer négyzetméteren kínál vásárlási és kikapcsolódási lehetőséget az érdeklődőknek: a bevásárlóközpontban több divatáru és cipőüzlet mellett egy négytermes multiplex mozi, valamint egy szupermarket is található.

A bevásárlóközpont jelenlegi megjelenése az ezredfordulón került kialakításra és az évek folyamán korszerűtlenné vált, ezért egy teljes körű felújítás keretében alakul át.

A plázafelújítás keretében mind a Kaposvár Plaza belső tereit, mind a külső homlokzati részeit átalakítják, hogy egy megújult épület és közösségi színtér várja a látogatókat. A külső felújítás mentén, az egységesebb megjelenés érdekében az épület homlokzatát, valamint az északi és déli bejáratoknál található toronycsúcsokat minőségi anyagokkal burkolják le.

 

Teljesen új megjelenést kap az épület

A bevásárlóközpont Bereck Sándor utcai bejáratánál új építészeti elemek is meg fognak jelenni, például a bejárat körül egy tölgyfa színű keret kialakítására is sor kerül, és a tervek szerint a pláza megjelenését új barna és szürke árnyalatok, illetve feliratok színesítik majd, amelynek köszönhetően a bevásárlóközpont egy, a mostaninál jóval karakteresebb megjelenést kap.

A belső terek átalakítása során a belső mall területen az álmennyezeti elemek átfestése és a padlóburkolat cseréje valósul meg, amelyek szintén hozzájárulnak a letisztult megjelenéshez.

Különösen fontos, hogy a jelenlegi világítási rendszert egy olyan környezetbarát megoldás váltsa fel, amely korszerű, így a közösségi terek és a homlokzat egyes részei LED világítást kapnak majd, illetve a függesztett lámpák új designja ugyancsak a modern belsőépítészeti koncepciót erősíti. Mindezek mellett a tervek mentén a közösségi mosdó blokkok modernizálására is sor kerül majd.
A Kaposvár Plaza tulajdonosaként és üzemeltetőjeként, a több mint 20 bevásárlóközpontot tulajdonló Indotek Group célja, hogy a pláza egy fiatalosabb és modernebb megjelenést kapjon, amelynek köszönhetően kellemes környezet várja a látogatókat.

A tervek szerint a nyári szezonra már egy új megjelenésű pláza várja a látogatókat.

Galéria

Mi épül?Indotek GroupKaposvárbevásárlóközpontKaposvár Plázaépítőipar

Hírlevél

Hirdetés