2021.04.18, Vasárnap
Az M60-as autópálya mellett épített új logisztikai csarnokot a Market
NIPÜF

Az M60-as autópálya mellett épített új logisztikai csarnokot a Market

magyarepitok.hu

2021.03.24. 13:08 - Hegedűs Gergely

Fontos logisztikai központot nyert a délnyugati régió a pécsi ipari parkban, ahol további 140 ezer négyzetméternyi csarnok épülhet.

Hirdetés

Átadták a legújabb raktárcsarnokot a NIPÜF Csoport pécsi ipari parkjában – derült ki a szervezet közleményéből. A csaknem 11 ezer négyzetméteres építményt a Markét Építő Zrt. kivitelezte.


További 140 ezer négyzetméternyi létesítmény érkezhet a parkba

A több mint 2,5 milliárd forintos beruházásban elkészült csarnokot logisztikai szolgáltatások nyújtására használja a szállítmányozó cégként működő Raben Trans European Hungary Kft.

A beszámoló szerint fenntartható és környezettudatos, illetve a továbbiakban is bővíthető csarnok jött létre.

Az Inpark Pécs közvetlenül az M60-as autópálya mentén található, 5 percre a Pécs-Pogány Airporttól. A parkban már jelenleg is üzemel egy több mint 22 ezer négyzetméteres, autóipari alkatrészek gyártására és raktározására használt üzem. A fennmaradó területeken további csaknem 140 ezer négyzetméternyi ipari létesítmény kaphat helyet, ebből több mint 38 ezer négyzetméterre már építési engedéllyel is rendelkezik a NIPÜF.


Napi 8500 kamiont indít útnak a Raben

A magyar állami tulajdonú NIPÜF által létrehozott logisztikai ingatlanok összterülete immár országszerte 168 ezer négyzetméterre rúg a mostani fejlesztés után Dr. Kiss László, a NIPÜF Csoport vezérigazgatója az átadás kapcsán elmondta, a logisztikai szektor a magyar gazdaságban egyre nagyobb szerepet kap. „Jelenleg további több mint 17 ezer négyzetméternyi csarnok kivitelezésén dolgozunk, és hamarosan újabb fejlesztéseket indítunk” – mutatott rá.

Árvai Csaba, a Raben Trans European Hungary Kft. ügyvezető igazgatója hangsúlyozta, a most átadott új raktár a helyi partnerük még magasabb színvonalú kiszolgálását teszi lehetővé. „A csarnok cross-docking része pedig fontos eleme az országos lefedettséget biztosító depóhálózatunknak” – tette hozzá. „Ezzel a beruházással a kiterjedt szállítmányozási és logisztikai szolgáltatás-portfóliónk közvetlenül elérhetővé válik a délnyugat-magyarországi régió gazdasági szereplői részére is.”

A közlemény szerint a Raben csoportnak 13 európai országban több mint 150 tagvállalata van, mintegy 1,2 millió négyzetméternyi raktárterületet üzemeltet, és naponta több mint 8500 kamiont indít útnak.

Mi épül?Market Építő Zrt.PécsNIPÜFInparklogisztikacsarnoképítés

Hírlevél

Hirdetés

Hirdetés