2024.03.28, Csütörtök
Az M60-as autópálya mellett épített új logisztikai csarnokot a Market
NIPÜF

Az M60-as autópálya mellett épített új logisztikai csarnokot a Market

magyarepitok.hu

2021.03.24. 13:08 - Hegedűs Gergely

Fontos logisztikai központot nyert a délnyugati régió a pécsi ipari parkban, ahol további 140 ezer négyzetméternyi csarnok épülhet.

Hirdetés

Átadták a legújabb raktárcsarnokot a NIPÜF Csoport pécsi ipari parkjában – derült ki a szervezet közleményéből. A csaknem 11 ezer négyzetméteres építményt a Markét Építő Zrt. kivitelezte.


További 140 ezer négyzetméternyi létesítmény érkezhet a parkba

A több mint 2,5 milliárd forintos beruházásban elkészült csarnokot logisztikai szolgáltatások nyújtására használja a szállítmányozó cégként működő Raben Trans European Hungary Kft.

A beszámoló szerint fenntartható és környezettudatos, illetve a továbbiakban is bővíthető csarnok jött létre.

Az Inpark Pécs közvetlenül az M60-as autópálya mentén található, 5 percre a Pécs-Pogány Airporttól. A parkban már jelenleg is üzemel egy több mint 22 ezer négyzetméteres, autóipari alkatrészek gyártására és raktározására használt üzem. A fennmaradó területeken további csaknem 140 ezer négyzetméternyi ipari létesítmény kaphat helyet, ebből több mint 38 ezer négyzetméterre már építési engedéllyel is rendelkezik a NIPÜF.


Napi 8500 kamiont indít útnak a Raben

A magyar állami tulajdonú NIPÜF által létrehozott logisztikai ingatlanok összterülete immár országszerte 168 ezer négyzetméterre rúg a mostani fejlesztés után Dr. Kiss László, a NIPÜF Csoport vezérigazgatója az átadás kapcsán elmondta, a logisztikai szektor a magyar gazdaságban egyre nagyobb szerepet kap. „Jelenleg további több mint 17 ezer négyzetméternyi csarnok kivitelezésén dolgozunk, és hamarosan újabb fejlesztéseket indítunk” – mutatott rá.

Árvai Csaba, a Raben Trans European Hungary Kft. ügyvezető igazgatója hangsúlyozta, a most átadott új raktár a helyi partnerük még magasabb színvonalú kiszolgálását teszi lehetővé. „A csarnok cross-docking része pedig fontos eleme az országos lefedettséget biztosító depóhálózatunknak” – tette hozzá. „Ezzel a beruházással a kiterjedt szállítmányozási és logisztikai szolgáltatás-portfóliónk közvetlenül elérhetővé válik a délnyugat-magyarországi régió gazdasági szereplői részére is.”

A közlemény szerint a Raben csoportnak 13 európai országban több mint 150 tagvállalata van, mintegy 1,2 millió négyzetméternyi raktárterületet üzemeltet, és naponta több mint 8500 kamiont indít útnak.

Mi épül?Market Építő Zrt.PécsNIPÜFInparklogisztikacsarnoképítés

Hírlevél

Hirdetés